Digidexo.com

Om Hypotyreose

Hypotyreose er vanskelig å diagnostisere uten å gjennomføre en skjoldbrusk panel og laboratoriearbeid. Leger ofte misdiagnose sykdommen, selv om en av ti leger oppdage symptomene og gjennomføre flere tester for å diagnostisere sykdommen. Mange mennesker lider av mild hypotyreose, selv om de er udiagnostisert og bare tror de har en langsom metabolisme og "kan ikke miste de ekstra pounds", når det i realiteten vektøkning er ingen skyld av sine egne.

Effekter

Hypotyreose har en dyp effekt på kroppen. Håret kan falle ut og striae (strekkmerker) kan danne raskt, spesielt rundt magen, på grunn av rask vektøkning. Pasienten kan slutte å lære eller har lærevansker. Huden blir tørr og kjedelig. Apati råder som kroppen vokser svakere; lider har ingen energi og lider av kronisk tretthet. Intoleranse for kaldt vil være tilstede i lider, samt irritabilitet, hukommelsestap og unormale menstruasjonssykluser (eller ingen i det hele tatt). Redusert libido er også et symptom.

Typer

Hypotyreose og hypertyreose varierer i at, med hypotyreose, TSH (Thyroid hormon) nivå sky-raketter fordi skjoldbruskkjertelen er svak og slipper lite eller ingen hormon. Hypertyreose er det motsatte: skjoldbruskkjertelen er overaktiv og produserer for mye hormon. Pasienter som lider av hypotyreose tendens til å være overvektig på grunn av deres underactive skjoldbruskkjertelen; hypertyreose pasienter har en tendens til å være tynn på grunn av deres overaktiv skjoldbruskkjertel.

Identifikasjon

Ved å gjennomføre blodprøver kalles en Thyroid Panel, kan legene se hvor mye av en aktiv skjoldbruskkjertel pasienten har og vil handle for å rette opp hormonmangel ved å foreskrive hormoner at pasienten må ta hver dag for resten av livet. Tar disse hormon piller er spesielt viktig for pasienter som befinner seg gravid å fortsette å ta sine hormon piller, fordi det er fare for at barnet kan bli født tilbakestående på grunn av hormonmangel i vitale stadier av fosterutviklingen.

Expert Insight

Når diagnosen hypotyreose en konsultasjon vil bli gjort med en endokrinolog for å diskutere sykdommen videre, ta flere blodprøver og ser etter helsen til pasienten. Skjoldbruskkjertelen, en sommerfugl-formet organ i nakken, styrer stoffskiftet. Lever, nyre og hjerteproblemer kan være assosiert med stoffskiftesykdommer.

Størrelse

Hypotyreose kan føre til at lidende å utvikle et struma på grunn av skjoldbruskkjertelen dysfunksjon. Godartet struma kan behandles med radioaktivt jod terapi for å redusere deres størrelse, mens kreft struma må fjernes helt.