Digidexo.com

Nonmenopausal Årsaker til hetetokter

Du trenger ikke å være en middelaldrende perimenopausal eller menopausal kvinne å oppleve en varm flash. Menn kan ha dem også, som kan unge mennesker. Hetetokter er ikke alltid hormonell basert. Visse medisiner og andre faktorer kan be hetetokter, inkludert diett.

Medisinering

Visse medisiner kan være ansvarlig for dine hetetokter, inkludert hypoglykemiske legemidler som senker blodsukkernivået ditt. Antipyretika, som er tatt for å senke kroppstemperaturen, kan også forårsake hetetokter. Noen antidepressiva kan forårsake hetetokter, mens andre, for eksempel vinlafaxine, kan faktisk redusere hetetokter. Antihypertensiva, anti-angst og humørendrende medikamenter kan be en varm flash. Tamoxifen, som brukes ved behandling av brystkreft, kan forårsake hetetokter. Men noen ganger den enkelte ikke opplever hetetokter før hun opphører å ta den. En annen mulig årsak er Evista eller raloksifen hydrocholoride. Dette er en selektiv østrogenreseptor-modulator (SERM) som benyttes ved behandling av post-menopausal osteoporose. Kjemoterapi narkotika ofte be tidlig overgangsalder og dermed forårsake hetetokter.

Mat og drikke

Hva gjorde du spiser eller drikker? Hvis du spiste varm, krydret mat, kan dette føre til en varm flash. Alkohol kan øke kroppstemperaturen, som kan chilipepper, som inneholder capsaicin. Ifølge Wdxcyber.com, stimulerer capsaicin nerveender. Disse spesielle nerveender kontrollere og dilate hjernen blodkar.

Noe Going On

Kanskje du har en underliggende sykdom som du ikke er klar. En underaktiv skjoldbruskkjertelen (hypothyrodism), osteomyelitt (betennelse av bein forårsaket av en infeksjon), tuberkulose (beryktet for å gjøre sine ofre lider hetetokter) og endokarditt (en hjerteklaff betennelse) kan alle føre til hetetokter, som kan en tilstand som kalles idiopatisk hyperhydrosis, noe som fører til at kroppen svette for mye.

Andre årsaker

Hvis du er overvektig, er det mer sannsynlig å oppleve hetetokter enn noen som ikke er det. Hvis du spiser for mye sukker, drikker alkohol og / eller røyk, øker dette risikoen for hetetokter, ifølge Womentowomen.com. Hvis du er altfor engstelig om noe, også dette kan føre til at du har hetetokter.

Skru ned termostaten

Er huset eller på kontoret for varmt? Hvis du har hetetokter, spesielt om natten (nattesvette) kan dette tyde på noe mer enn at soverommet er for varm.