Digidexo.com

Kan klatre stiger irritere plantarfascien?

Kan klatre stiger irritere plantarfascien?


Våre føtter er utviklet for å absorbere sjokket skapt av fysiske aktiviteter som å gå, stå og klatre stiger. Over tid kan imidlertid disse dagligdagse aktiviteter føre til slitasje av føttene, noe som øker vår risiko for skader. Et vanlig eksempel er plantar fasciitt, ​​eller irritasjon av buen av foten.

Plantar Fascia

WebMD definerer plantarfascien som den tykke bånd av leddbånd som forbinder hælen til tærne for å støtte buen på foten. FamilyDoctor.org forklarer at plantarfascien blir mindre fleksibel som kroppen aldre, og fettpute som dekker hælen blir tynnere og mindre effektiv til å absorbere sjokk til fots. Disse forekomstene øke risikoen for skade på fascia under normale aktiviteter.

Plantar fasciitis

Plantar fasciitis oppstår når plantarfascien blir betent eller revet. Det kan resultere i å stå på hardt underlag i lange perioder, utøve slik som løping eller sykling, overvekt eller iført sko som ikke gir tilstrekkelig støtte for buene av føttene. MayoClinic.com beskriver plantar fasciitt som en stikkende smerte i hælen området som er på sitt verste i morgen, og etter å ha stått i lange perioder.

Stiger

MayoClinic.com attributter plantar fasciitt til aktiviteter som gjentatte ganger øke spenningen på plantarfascien, som fører til strekk og rive. Klatring og stående på en stige steder de fleste av kroppens vekt på buen på foten, noe som kan forårsake eller forverre plantar fasciitt.

Forebygging / behandling

Hvis mulig, redusere aktiviteter som forverrer symptomene, som for eksempel klatring stiger. Legen kan anbefale konkrete strekninger for å løse opp spenninger i plantarfascien. Ifølge FamilyDoctor.org, andre behandlinger inkluderer skoen setter inn for å støtte buer, til ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), slik som naproxen, ibuprofen eller acetylsalisylsyre, eller kortikosteroid injeksjoner redusere betennelse.