Digidexo.com

Hjelp til personer med Minneproblemer

Noen mennesker synes å være født med en fantastisk hukommelse, husker alt fra folks navn til fargen på deres barnehage lærerens øyne fra 20 år siden. Så er det resten av oss, ute av stand til å huske navnet på en person 10 sekunder etter introduksjonen. Dessverre, er en viss mengde minne tap en naturlig del av aldringsprosessen --- kjent medisinsk som "age-forbundet kognitiv svikt." Ingen magisk kur finnes for aldersrelatert hukommelsestap eller bare naturlig glemsomhet, men det finnes triks og livs strategier du kan bruke til å forbedre din hukommelse.

Minne triks

Husk triksene du brukte til å studere for store prøver i videregående skole og høyskole? Disse triksene kan også hjelpe deg med å forbedre din hukommelse i den virkelige verden, i hvert fall på kort sikt. Mnemonic enheter referere til assosiere ting du ønsker å huske på med ting som du er veldig kjent med eller kan ellers lett huske. Dette kan være en nyttig måte å huske en persons navn --- for eksempel hvis personen er "Jane Doe" du kan knytte hennes fornavn med din kusine Jane og hennes etternavn med filmen Bambi. Andre triks inkluderer bruk den første bokstaven i hvert ord i en liste for å opprette et akronym, eller bruke en lignende metode kalt acrostics å lage setninger som hjelper deg å huske konsepter.

Staying Healthy

Sykdom, stress og andre fysiologiske problemer kan påvirke vår evne til å huske ting. Hukommelsestap er et vanlig symptom på søvnmangel og også dehydrering, for eksempel. En måte å forbedre din hukommelse, er derfor å ta bedre vare på helsen din. Friske voksne generelt kreve mellom åtte til ti timer med søvn hver natt. Drikk riktig mengde væske for din størrelse og få rikelig med mosjon. Øv avspenningsteknikker eller meditere for å bidra til å redusere stress. Disse grunnleggende trinn for en sunn livsstil vil også hjelpe deg å holde seg mentalt våken, noe som vil forbedre din tilbakekalling evne.

Nutritional Supplements

Forskere ved UCLA Nevropsykiatrisk Institute utgitt en studie i 2003 som viser at Gingko Biloba kan bidra til å forbedre hukommelsen ved å stimulere hjernen metabolisme. I april 2008, utgitt forskere fra University of Reading og halvøya Medical School funn at dietter supplert med blåbær syntes å forbedre minnene om deres testpersoner over en 12-ukers periode; de mener denne forbedringen skyldes de aktive flavonoider som finnes i blåbær, som forbedrer aktive hjernecellefunksjoner. Andre kosttilskudd som antas å støtte eller bedre hukommelse er Omega-3 fettsyrer, kolin, og glutamin (se referanse 2).

Use Your Brain

Ifølge American Geriatri Society Foundation for Health i Aging, er en måte å forbedre din hukommelse å bruke hjernen. Mentalt utfordrende aktiviteter som kryssord, lære et språk eller spille sjakk, trene hjernen din, hjelpe den til å utvikle nye celler og nerve synapser. Dette støtter opprettholde din kognitiv vitalitet --- et begrep forskere bruker for å diskutere mentale evner som hukommelse og oppbevaring --- som påvirker din fortsatte evne til å leve et selvstendig liv som du alder.