Digidexo.com

Hvordan virker Nekrose fokalt Present i leiomyosarcoma?

Nekrose

Nekrose refererer til døden av bløtvev celler i kroppen. Kreftsvulster og noen former for kreft behandling kan forstyrre blodstrømmen, forårsaker vev død. Ifølge National Institutes of Health, er nekrose ikke reversibel; det er behandlet ved kirurgisk fjerning av dødt vev. Nekrose i leiomyosarcoma manifesterer seg hovedsakelig som hovne og noen ganger smertefulle vev, og er normalt internt synlig via CT eller MR. Nekrose påvirker vevet som omgir et mykt vev tumor, eller det området hvor strålingen / kjemoterapi er blitt brukt til å behandle leiomyosarkom.

Leiomyosarcoma

Leiomyosarcoma --- en form for bløtvevssarkom --- er en kreftsvulst som ofte fører til en merkbar klump eller hevelse, smerte (avhengig av plassering) eller en blokkering i magen eller tarmen som forårsaker blødninger. Ifølge Mayo Clinic, oppstår leiomyosarcoma i glatt muskulatur funnet oftest i livmor, mage-tarmkanalen eller foring av blodkar. Leiomyosarcoma har ingen kjent årsak; ifølge Mayo Clinic, kan tidvis bløtvevssarkomer oppstå som en bivirkning fra eksponering for strålebehandling under forrige kreftbehandling. Hvis du oppdager en klump, har magesmerter eller blod i avføringen, snakk med legen din.

The Connection

Leiomyosarkom, ved definisjon, er en myk tissue kreft funnet i musklene ikke er under frivillig kontroll. Som kreftceller i svulsten vokser, kan det oppstå celledød. Celledød --- nekrose --- forårsaker utslipp av skadelige kjemikalier inn i omkringliggende vev. Nekrose kan spre seg innen en svulst og til omkringliggende vev som en svulst vokser. Siden leiomyosarcoma påvirker intern bløtvev langt fra overflaten av huden din, vil nekrose ikke være synlige eksternt, og vil bli funnet under en radiologisk undersøkelse.

Hvis leiomyosarkom svulster vokse seg stor eller spre seg til andre organer, disse organfunksjoner blitt kompromittert og til slutt ødelagt. Som kreftsvulst vokser risikoen for nekrose øker. Nekrose presenterer de samme symptomene på leiomyosarkom, med en økt sjanse for blødning dersom svulsten er i livmor, mage eller tarm.