Digidexo.com

Aktuelt Kjemoterapi Side Effects

Hudkreft er den vanligste formen for kreft hos både menn og kvinner i USA, melder Centers for Disease Control and Prevention. Å behandle hudkreft, leger noen ganger foreskrive aktuell kjemoterapi kremer av et medikament som heter fluorouracil som brukes direkte på huden svulst.

Typer Vanlige bivirkninger

De fleste pasienter som bruker kjemoterapi topisk krem ​​erfaring hudirritasjon på grunn av virkningene av fløten, i henhold til Cancer Research UK. Symptomer på dette irritasjon inkluderer hud rødhet, ømhet og betennelser.

Funksjoner

Ved hjelp av en luft- og vanntette, eller okklusiv, dressing å dekke huden etter påføring aktuell kjemoterapi kremen øker risikoen for å utvikle irritasjon, melder RxList.

Oppløsning

For tilfeller av alvorlig betennelse, leger noen ganger foreskrive en aktuell kortikosteroid krem ​​som prednison å søke med aktuelle kjemoterapi kremer, melder britiske Cancer Research. Disse steroid medisiner lindre rødhet og irritasjon.

Legemiddelinteraksjoner

Når tatt med beslaget medisiner fenytoin, antibiotika levamisole, intravenøs kjemoterapi narkotika leucovorin og levoleucovorin, som brukes til å behandle toksisitet forårsaket av visse medikamenter, fluorouracil brukes for aktuell kjemoterapi utgjør en økt risiko for bivirkninger, rapporterer Mayo Clinic.

Risiko

Noen pasienter utvikler alvorlige allergiske reaksjoner på aktuell kjemoterapi, forårsaker utslett. Fluorouracil har potensial til å gjøre huden mer følsom for solen, noe som øker risikoen for å få en alvorlig solbrenthet på området der kremen påføres.

Betraktninger

Aktuelt kjemoterapi medisiner er ikke trygt for bruk under graviditet. Hvis du lider av dihydropyrimidin dehydrogenase (DPD) enzym mangel, kan det ikke være trygt for deg å motta fluorouracil behandlinger, advarer Mayo Clinic.