Digidexo.com

Vekttap metoder

Det finnes en rekke vekttap metoder, inkludert sunn mat og mosjon, som er effektive for de fleste. Men det er de som ikke klarer å gå ned i vekt gjennom kosten. De kan ha å gjennomgå bariatrisk kirurgi for å oppnå vekttap.

Tradisjonell Diet

De som er litt overvektig eller ønsker å opprettholde en sunn vekt er anbefalt å følge en tradisjonell diett. Denne dietten inkluderer frukt, grønnsaker, korn, fett-fri og lav-fett meieriprodukter, kjøtt, bønner, egg og nøtter. Denne dietten bør også være lav i usunt fett, salter og tilsatt sukker. Folk som supplerer det tradisjonelle kosthold med trening vil gå ned i vekt eller opprettholde en sunn vekt. Fad dietter, som kål suppe diett eller cider eddik kosthold, kan gi positive resultater for noen, men de fleste er ernæringsmessig ubalansert.

Kalori-kontrollert diett

De som er mildt overvektig (BMI> 30) bør vurdere en kalorifattig diett. Først finne ut hvor mange kalorier du forbrenner på en dag. Dette kalles vedlikeholdsnivå. I gjennomsnitt er en kvinnes vedlikeholdsnivå 2000 kalorier per dag, mens en manns er rundt 2.500. Deretter finne ut hvor mange kalorier du forbruker. For å gå ned i vekt, må du forbrenne mer kalorier hver dag enn du forbruker. Personer som kombinerer sin kalori-kontrollert diett med trening er godt på vei til vellykket slanking og opprettholde vekttap.

Fedmekirurgi

De som ikke klarer å gå ned i vekt eller opprettholde en sunn vekt gjennom kosthold og trening bør vurdere fedmekirurgi. Fedmekirurgi er utført for å hjelpe personer som lider av ekstrem fedme (BMI> 40) gå ned i vekt. Det reduserer også risikoen for medisinske problemer forbundet med å være overvektige. I USA, er gastric bypass bariatric kirurgiske prosedyren utføres oftest. Den har færre komplikasjoner enn andre vekttap operasjoner og langvarig vekttap kan oppnås hvis pasienten fortsetter å trene og spise sunt. Det er viktig å innse at fedmekirurgi som gastric bypass ikke ta plassen til å spise sunt og trene. I stedet må personer som har gjennomgått vekttap kirurgi spise sunt, trene og justere eventuelle faktorer som kan ha tilskrives deres fedme.