Digidexo.com

Hva er Proviron brukes til?

Proviron er varenavn for den anabole steroid mesterolone, markedsført av Schering AG, og det har en rekke bruksområder for både kroppsbyggere samt det medisinske fellesskapet. Det ble opprinnelig utviklet for å av Schering som en mulig behandling for depresjon eller depresjon lidelser, så vel som for anvendelse som en hormonerstatningsterapi (HRT) medikament.

Drug Information

Proviron ble utviklet som en DHT-avledet oral steroid. I motsetning til mange andre orale steroider, er proviron ikke alkylated, noe som betyr at den ikke har de fattige lever effekten av andre orale steroider. Studier har blitt utført av Schering å undersøke antidepressive effekter av stoffet i både store og små doser, og det er ikke ofte brukt av kroppsbyggere eller som en del av lege-foreskrevet HRT takket være sin relativt svak effekt.

Antidepressive

Schering utført flere studier på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet på Proviron behandling hos deprimerte pasienter. Resultatene viste at mens det var en signifikant forbedring i et stort antall pasienter i løpet av og etter en seks ukers runde med daglig behandling. Interessant, mens testresultatene var positive, de var statistisk ubetydelig på grunn av det faktum at forbedringen forekom ved tilnærmet samme hastighet med pasienter som fikk placebo. Bivirkninger var også til stede, inkludert senket naturlig testosteron produksjon.

Bodybuilding

Som et anabolt steroid, proviron noen ganger innlemmet i et steroid syklus av kroppsbyggere, kombinert med en injisert testosteron analog eller progestin (for eksempel nandralone). På grunn av dets ekstremt svake virkninger, er det ikke generelt brukt for sin evne til å bygge muskel. Det er noen ganger lagt til for å forbedre libido mens du er på en aktiv steroid sammensatte. Det kan også hjelpe til å redusere de mengder av østrogen i kroppen produsert på grunn av steroider, bidrar til å begrense bivirkningene av steroid typiske sykluser.

Hormonbehandling

Mens vanligvis ikke foreskrevet av leger som en del av HRT, er det noen ganger brukt av kroppsbyggere som har valgt for helårs hormonbehandling i stedet for sykluser av steroider og post-syklus terapi for å redusere og reversere bivirkninger av nevnte sykluser. I stedet for å forsøke å starte naturlig testosteron produksjon i kroppen, kroppsbyggere bare erstatte den med en hvilken som helst av en rekke steroider, inkludert Proviron.

Bivirkninger

Proviron er et derivat hvis DHT, som betyr at det kan føre til virilisering («mannlighet») hos kvinner, noe som resulterer i overkant kroppshår, et sterkt forstørret klitoris, en dypere stemme og andre bivirkninger. Fordi det er en mannlig kjønnshormon, erstatter den naturlig testosteron produksjonen i kroppen over tid, og hvis ikke motvirkes på noen måte, kan resultere i en mangel på produksjon av naturlig testosteron og testikkel krymping. Sammenlignet med andre steroider, er det svært få bivirkninger av Proviron bruk enn de som er nevnt, takket være svak natur og dens tendens til å unngå å bli konvertert til østrogen i kroppen.