Digidexo.com

Hva er årsakene til lavt blodsukker?

Som forekommer som et resultat av en ubalanse i kroppens kjemi, er lavt blodsukker erfaren når kroppens glukose er brukt opp for raskt, eller frigjøres for sakte inn i blodet. Lavt blodsukker er også opplevd når bukspyttkjertelen utgivelser for mye insulin i blodet, noe som igjen reduserer blodsukkeret i blodet. Den medisinske betegnelsen på lavt blodsukker er hypoglykemi.

Identifisere lavt blodsukker

En pasient kan bli diagnostisert som hypoglycemic da hans blodsukkeret synker lavere enn 45 mg. av glukose per desiliter av blod. I tillegg kan en pasient også bli diagnostisert som har lavt blodsukker ved å overvåke hvor raskt hennes blod sukker toppene og stuper etter å ha drukket en sukkerholdig løsning administreres av lege.

Symptomer

Viktige symptomer på lavt blodsukker inkluderer opplever svakhet eller skjelving, og følelsen forvirret eller ute av stand til å tenke rasjonelt. Ofte kan disse symptomene kan lindres ved å spise mat.

Å ha lavt blodsukker kan også føre til utallige andre symptomer som hodepine eller tretthet, indre skjelving, kronisk kalde hender og føtter, og tåkesyn.

Andre uvanlige symptomer inkluderer å være ulykkesfugl, følelsen krypende fornemmelser på huden, og å være følsom for lys og støy.

Årsaker

Hypoglykemi kan oppstå når en diabetiker glemmer å ta henne medisin eller ikke har spist nok mat. Det er imidlertid en annen type hypoglykemi kalt idiopatisk hypoglykemi som har årsaker som er ofte vanskeligere å peke ut. Denne typen hypoglykemi oppleves når en pasient har en underliggende sykdom eller tilstand annet enn diabetes som fører ham til å oppleve symptomer på lavt blodsukker. Det er mange tilstander som kan forårsake dette, inkludert leversykdom og tumor i bukspyttkjertelen.

Det er andre situasjoner som kan føre til en ellers frisk person å oppleve idiopatisk hypoglykemi. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, alkohol, langvarig faste og lange perioder med hard trening.

Risikofaktorer

Påvirker en av 1000 personer, er hypoglykemi ofte oppleves hos personer med diabetes. Det kan også oppleves av kvinner som er i de tidlige stadier av svangerskapet. Risikoen for å kontakte hypoglykemi er ikke spesifikke for noen bestemt alder, rase eller kjønn.

Matvalg

For å holde blodsukkeret på et moderat nivå, spise mat som økologisk kjøtt, grønnsaker og frukt, høy kvalitet proteiner, og frisk frukt og grønnsaker anbefales.

Fordi forbruker tabellen sukker vil føre blodsukkeret til raskt å pigge og deretter falle ned, ved hjelp av en naturlig kunstig søtningsmiddel som Stevia er anbefalt i stedet for sukker.
I tillegg til sukkerholdig snacks, stekt eller bearbeidet mat, pølser, pølser og kjøttpålegg bør også unngås.