Digidexo.com

Binyreinsuffisiens Årsaker

Bakgrunn

Binyrene, som ligger på toppen av nyrene, er en del av det endokrine systemet og har to store strukturer, Medulla og hjernebarken. Binyremargen er ansvarlig for bedre kjent funksjon av binyrene: produksjon av adrenalin. Den ytre delen av binyrene er binyrebarken, som produserer hormoner kortisol og aldosteron. Cortisol er en type hormon referert til som en glukokortikoid. Den håndterer en rekke funksjoner som spenner fra å regulere blodtrykket, blodsukkeret og metabolske handlinger til å redusere betennelse. Aldosteron er en type hormon kalt mineralkortikoider. Aldosteron spiller en rolle i å opprettholde riktig blodtrykket, men det har også regulerer balansen av salt og vann i legemet ved å påvirke natrium-retensjon i nyrene. Når binyrene ikke produserer disse viktige hormoner i riktig mengde, kalles det binyreinsuffisiens. Det finnes to former for binyreinsuffisiens, grunnskoler og videregående, som har forskjellige årsaker.

Primær binyreinsuffisiens

Primær adrenal insuffisiens, kjent som Addisons sykdom, er forårsaket av ødeleggelse av en stor del (90 prosent eller mer) av binyrebarken. De mest utbredte årsakene til denne type binyreinsuffisiens er autoimmune sykdommer. Autoimmune sykdommer er karakterisert ved ødeleggelse av vev av kroppens eget immunforsvar. Mens mye mindre hyppig, det er andre årsaker til Addisons sykdom, inkludert tuberkulose, som også er i stand til å ødelegge binyrene. Kroniske soppinfeksjoner har vært kjent for å føre til ødeleggelse av binyrebarken. Kreft som har spredt kan skade binyrene. I noen tilfeller, binyrene må fjernes av medisinske årsaker, som kan føre til forekomster av Addisons. Unormalt i utviklingen av binyrene som kompromittere deres evne til å fungere på riktig måte kan være et resultat av genetiske defekter. Andre årsaker til Addisons sykdom inkluderer amyloidose (en tilstand som fører til en opphoping av proteiner) og blødninger i binyrene.

Sekundær binyreinsuffisiens

Sekundær adrenal insuffisiens utvikler seg som et resultat av hypofysen produsere tilstrekkelige mengder av hormonet ACTH (adrenocorticotropin). ACTH utløser binyrene til å produsere kortisol. I alvorlige tilfeller av ACTH underproduksjon, kan binyrene faktisk krympe. En grunn til at dette skjer er på grunn av en avsluttet bruken av en syntetisk glukokortikoid etter lang tids bruk. Syntetiske glukokortikoider brukes for å behandle inflammatoriske tilstander som reumatoid artritt. Disse syntetiske glukokortikoider, som prednison, hemmer frigjøring av ACTH som kan føre til adrenal atrofi. Andre årsaker til sekundær binyrebarkinsuffisiens er svulster i hypofysen, utilstrekkelig blodtilførsel til hypofysen eller fjerning av hypofysen med kirurgi. Sekundær adrenal insuffisiens forekommer oftere enn primære binyreinsuffisiens.