Digidexo.com

Hormon ubalanse Remedy

Hormoner kan være din beste venn eller din verste fiende. Når du vil ha dem til å jobbe, har de ikke; når de er ute av sporet og skaper sorg, du unnlater å realisere de er å klandre. Du kan utjevne dette ujevn spiller feltet, skjønt. Enten du velger den naturlige ruten for kosthold og trening eller den medisinske ruten for hormonbehandling, alternativer eksisterer for å gjøre livet ditt gladere en.

Årsaker og symptomer

Hormon ubalanse kan begynne når en kvinne er i hennes 20-årene eller kan ikke begynne før hun når hennes 40-årene - den pre-menopausal alder. Uansett hvor gammel en kvinne er når symptomene presenterer seg selv, er en føre krig mellom østrogen og progesteron vanligvis den skyldige.

Løpet av en menstruasjonssyklus, både hormoner har sin rolle å spille; østrogen er å regjere i første halvår, mens progesteron regler over hele kroppen for andre halvår. En ubalanse oppstår når østrogen forsøker å ta over helt. Denne ubalansen oppstår også under årene som pre-menopause og overgangsalder oppstå.

Vanlige symptomer assosiert med hormonelle ubalanser er hodepine, tretthet, lav sexlyst, PMS, vektøkning, depresjon, angst og svimmelhet. Disse symptomene bør ikke ignoreres, som hormon ubalanser selv kan være et symptom på en underliggende helsetilstand.

Endre Diet

Å gjøre enkle endringer i kostholdet ditt kan hjelpe lindre symptomene som er forårsaket av hormonelle ubalanser. Mat som inneholder animalsk fett, for eksempel rødt kjøtt og meieriprodukter, kan forstyrre din saldo på grunn av de kjemikaliene som finnes i dem.

Fettsyrer slik som omega-3 og omega-6 kan bidra til å opprettholde sunne hormonbalansen, og kan finnes i matvarer, slik som fisk, nøtter og malt linfrø, så vel som i form av kosttilskudd.

I tillegg til endringer i kostholdet, bidra til å avlaste stress forårsaket av hormonelle ubalanser ved å praktisere yoga og meditasjon på en jevnlig basis. Trene daglig kan også redusere antall humørsvingninger du erfaring; når du trener, endorfiner (eller den "lykkehormoner,") er utgitt. Ikke bare vil din mentale outlook bedre, men du kan finne energinivået har økt i tillegg.

Herbal rettsmidler

Det er to hovedtyper av urte rettsmidler for hormonforstyrrende effekter: phytoestrogenic og ikke-østrogen. Urter, for eksempel klaseormedrue, inneholder østrogen forbindelser som har blitt produsert naturlig av planter. Fordelen med å ta en phytoestrogenic urt er at den gjenoppretter østrogen til kroppen naturlig mens frastøter overflødig østrogen; dette gir balanse kroppen din trenger. Ulempen er at over tid, kan kroppen din begynne å stole på denne urten, til slutt resulterer i manglende evne av kroppen din til å produsere noen østrogen på egen hånd.

Ikke-estrogenic urter, for eksempel Macafem, inneholder ikke østrogen. De gjør imidlertid ernære både hypofysen og endokrine kjertler, noe som resulterer i stimulering av kroppens egen hormonproduksjon. Dette balanserer både østrogen og progesteron, sammen med testosteron nivåer.

Både phytoestrogenic og ikke-estrogenic urter kan finnes på din lokale helsekost butikk.

Hormonbehandling

Selv om dette er en av de mest populære behandlinger som brukes for kvinner i USA, er det også ansett for å være en høy alternativ risiko. I disse tilfellene er kvinner gitt syntetisk fremstilte hormoner for å erstatte hormonene sine egne kropper er ikke lenger produserer. Sikkerheten ved dette alternativet er diskutabelt.

I 1991, den største kliniske studien - kalt kvinner Health Initiative - ble utført av National Health Institute. Denne studien ble gjennomført for å besvare ubesvarte spørsmål om fordelene og risikoen ved hormonbehandling (HRT). Studien ble avsluttet, uten å være avsluttet, i juli 2002, på grunn av studien etter å ha vist seg å være på det punktet at HRT økt risiko for utvikling av hjertesykdom, blodpropp, eggstokk-og brystkreft. Til denne dag, funnene i denne studien er ubestridt.