Digidexo.com

Gjør det selv hormonbehandling

Alle kvinner vil til slutt møte menopause. Hetetokter, søvnløshet, hodepine og humørsvingninger er alle vanlige symptomer, og selv om resept behandling er tilgjengelig, mange kvinner foretrekker å bruke en gjør-det-selv-tilnærming til hormonbehandling.

Overgangsalder og medisiner

Hvorvidt en kvinne står overfor den plutselige tap av hormonproduksjon på grunn av en hysterektomi eller opplever den gradvise nedgangen som forekommer naturlig med alderen, symptomer på overgangsalder er plagsomme og ofte invalidiserende. Den tradisjonelle medisinske svaret har vært resept hormon erstatning behandling med enten et østrogen og progesteron kombinasjon eller med østrogen alene. Syntetiske hormoner ble opprinnelig foreskrevet i et forsøk på å etterligne kroppens egne hormoner og gi beskyttelse for hjerte og andre organsystemer, sammen med lindring av symptomer på overgangsalder. Faktisk kan beskyttelsen ikke være det, og risikoen for cancer kan faktisk være høyere.

Bioidentical hormonbehandling bruker hormon nivået testing og spesielt sammensatte kremer for å erstatte minskende hormonnivået har fått i popularitet, men det har flere store ulemper. Det er tidkrevende, og krever hyppig testing og justering av hormonnivåer. Det kan være dyrt fordi det krever fortsatt et besøk til en spesialisert lege, og reseptbelagte forbindelser må innhentes fra spesifikke apotek og vil sannsynligvis ikke bli dekket av forsikringen. Selv om en god del positive anekdotiske bevis for bioidenticals kan bli funnet, har de ikke vist seg effektive eller sikrere enn konvensjonell behandling først og fremst fordi de ikke har blitt grundig undersøkt i kliniske studier anerkjent av FDA. Følgelig kan mange kvinner velger en selv-behandling tilnærming.

Herbal Behandling med Phytohormones

En kvinne som ønsker å behandle sine egne menopausale symptomer kan prøve en urte tilnærming. Urter kjent for å inneholde phytohormones kan øke naturlig forekommende hormon nivåer. Herbal rettsmidler har blitt brukt i tusenvis av år av innfødte i Asia og Amerika for å behandle symptomer på overgangsalder relatert til østrogen tap, progesteron tap og testosteron ubalanse. Tradisjonell vestlig medisin har vært tregere til å akseptere urte behandling, men det er voksende i popularitet. Urte kosttilskudd kan kjøpes fra helsekostbutikker, selv om mange store dagligvarebutikker, apoteker og lavprisbutikker har nå naturlig rette seksjoner, som ofte bærer populære urte kosttilskudd.

Østrogen tap

Klaseormedrue inneholder fytoøstrogener som samhandler med østrogenreseptorer i livmor og bryst på en lignende måte til naturlige hormoner. Det er nyttig for å lindre menopausale symptomer som hetetokter, angst og irritabilitet, tørr hud og tap av seksuell lyst. Rødkløver ekstrakt er også rik på fytoøstrogener og har vært brukt til å behandle symptomer på overgangsalder relatert til østrogen tap sammen med andre bekymringer på overgangsalder, som bentap og tap av mental konsentrasjon. Ginseng øker ovarial østrogenproduksjonen i tidlig overgangsalder. Det vil ikke være nyttig for kvinner som har hatt sine eggstokkene fjernes kirurgisk eller som overgangsalderen har kommet utover de tidlige stadier.

Progesteron tap

Wild yam besitter diosgenin, som er kjemisk ligner på hormon forløpere. Det har hovedsakelig blitt brukt til å behandle symptomer på progesteron tap som nattesvette, tørr skjede, vektøkning og skyet tenkning. Wild yam er vanligvis tatt i en muntlig form som piller eller flytende ekstrakt. Naturlig progesteron krem ​​inneholder progesteron som er oftest produsert fra ekstrakter av wild yam rot. En liten mengde av naturlig progesteron krem ​​påføres daglig for å tynne områder av huden, slik som indre arm eller mage.

Testosteron Ubalanse

Saw Palmetto er primært brukes til å behandle prostataforstørrelse ved å blokkere testosteron stimulering av prostata vekst; på en lignende måte, kan det blokkere effekten av testosteron ubalanse antatt å forårsake menopausale symptomer, slik som uønsket hårvekst, og hudsykdommer. Damiana har blitt brukt til å forbedre seksuell funksjon og begjær, som er antatt å være relatert til testosteron, og som en styrkende behandling for psykiske lidelser. Den fullstendige virkningsmekanisme er ikke helt forstått, men det tilsynelatende virker delvis ved vasodilatasjon til direkte å stimulere blodsirkulasjonen og øke forbrenningen og nerve funksjon.