Digidexo.com

Om svart cohosh og overgangsalder

En av de vanligste klagene blant kvinner i overgangsalderen er de uventede bølger av kroppsvarme, eller hetetokter. Kvinner som opplever alvorlige hetetokter tendens til å svette voldsomt. I noen tilfeller er det mulig å ha en følelse av ikke å være i stand til å fange pusten eller å føle en følelse av panikk.
Mens det er mange legemidler på markedet i dag for å redusere hetetokter, noen foretrekker en mer naturlig rute og velger å ta klaseormedrue.

Hva er black cohosh

Klaseormedrue er en urte supplement særlig brukt for hetetokter brakt videre av menopausal hormonsvingninger.
Klaseormedrue (Actaea racemosa og / eller Cimicifuga racemosa) er en flerårig plante knyttet til soleiefamilien og innfødt til Nord-Amerika.
En vanlig klaseormedrue preparatet er laget av røttene og underjordiske stengler. "En kommersiell standardisert klaseormedrue forberedelse er Remifemin, som inneholder klaseormedrue ekstrakt tilsvarende 20 mg av rot per tablett." Dette er en av de mer undersøkte preparater.

Historisk bruk

Klaseormedrue var en populær behandling for lindring av menstruasjonssmerter og overgangsalder som ble brukt av amerikanske indianere og amerikanske kolonister.
Indisk medisin brukes klaseormedrue for ubehag, nyresykdom, malaria, revmatisme og sår hals. I det 19. århundre Amerika, "black cohosh var et hjem middel som brukes for revmatisme og feber, som et vanndrivende, og for å bringe på menstruasjon."

Kliniske studier

Tidlige tyske studier som viste klaseormedrue forbedret menopausale symptomer, som angst, hetetokter, nattesvette og tørr skjede.
Og i en klinisk studie av 120 kvinner, klaseormedrue var mer effektive i å lindre hetetokter og nattesvette enn antidepressiva Prozac, ifølge University of Maryland Medical Center. Som sådan, eksperter konkluderer med at svart cohosh kan være et trygt og effektivt alternativ for kvinner som ikke kan eller vil ikke ta hormonbehandling for overgangsalderen. "

Betraktninger

Det har vært et betydelig antall rapporter touting farene ved hormonbehandling. Det amerikanske Food and Drug Administration har sagt at alle produkter som brukes for postmenopausale kvinner som inneholder østrogen må inneholde en advarsel etikett som sier at "langvarig bruk av disse hormonene kan øke risikoen for hjerteinfarkt, slag, blodpropp og brystkreft for noen kvinner. "
Hetetokter er ubehagelig, og til tider, pinlig. Andre menopausale symptomer, men ikke alltid like åpenbare, kan være like irriterende og inconveniencing. Som et alternativ behandling, har klaseormedrue vært en bevist lindrende middel for noen av disse klagene. Forske alternativer og uformelle diskusjoner med legen vil bidra til å gjøre overgangsalder gå litt mer jevnt.

Advarsel

Ikke bruk klaseormedrue hvis du er gravid eller ammende; ha en hvilken som helst type lever problemet; eller hvis du drikker alkohol i overkant.
Hold klaseormedrue unna barn og kjæledyr.
Før du tar klaseormedrue, eller noen annen urt eller medisin, bør du oppsøke lege.