Digidexo.com

Tidlige tegn på leverproblemer

Leverproblemer kan være forårsaket av forgiftning, virusinfeksjoner, medisiner, sykdommer i andre indre organer eller genetiske forhold. Mange personer med leverproblemer ikke har noen symptomer før sykdommen har kommet inn i avansert skrumplever (arrdannelse i leveren) eller leversvikt. Personer med symptomer på leversykdom bør søke rask medisinsk behandling for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Fatigue

Fatigue er et tidlig tegn på skade på leveren fra årsaker som viral hepatitt, hemokromatose eller leverkreft.

Itchy Skin

Kløende hud over hele kroppen er et tidlig tegn på leverproblemer som kan skyldes primær bilary skrumplever, som er betennelse i gallegangen av leveren.

Fever

Tidlig leverskade, spesielt når forårsaket av virusinfeksjoner som hepatitt A, B eller C kan føre til en vedvarende lavgradig feber.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud og øyne på grunn av en opphoping av bilirubin i blodet, noe som er et tidlig tegn på skader på leveren.

Kvalme

Kvalme, oppkast og tap av appetitt er tidlige tegn på leverskade som kan være forårsaket av forgiftning eller infeksjoner i leveren.

Leverenzymer

Forhøyede leverenzymer, også kalt leverfunksjon blodprøver, er tidlige tegn på leverskade som kan oppdages før utseendet av fysiske symptomer.

Mørk urin

Mørk urin og avføring lys er tidlige tegn på leverskade som kan være forårsaket av hepatitt, som er akutt eller kronisk leverinflammasjon.