Digidexo.com

Er tørket frukt en sunn snack?

Er tørket frukt en sunn snack?


Mange frukt kan tørkes for å gjøre dem vare lenger og for å gi dem en annen tekstur og smak. Fordi vannet er fjernet fra tørket frukt, gir en mindre servering størrelse samme mengde næringsstoffer i en hel frukt --- dette gjør tørket frukt ganske tett i kalorier hvis spist i samme mengde. Tatt i betraktning at tørket frukt er ernæringsmessig lik frisk frukt, de er en sunn snack med måte. De er også en god snack hvis du ønsker å øke kaloriinntaket. Du kan finne tørkede frukter i hermetisert frukt eller bulk matvarer delen av dagligvarebutikk.

Rosiner

Rosiner er en velkjent tørket frukt som er høy i tiamin, vitamin B6, riboflavin, jern og kalium. En kopp rosiner er en stor kilde til fiber, med 5,4 gram eller 21% av FDA anbefalte daglige verdi (RDA). Som de fleste tørket frukt, er en servering av rosiner veldig tett i kalorier, med en kopp som gir 434 kalorier og 115 gram karbohydrater.

Tørket epler

Ukokt tørkede epler uten tilsatt sukker er en snack høy i fiber og kalium. En kopp tørkede epler inneholder 387 mg kalium, 11% av RDA. Tørket epler er lav i fett, med 0,3 gram per porsjon, og inneholder 209 kalorier. Tørket epler er høy i karbohydrater med 57,6 gram, hovedsakelig fra sukker. Tørket epler er også svært høy i kosttilskudd fiber, inneholder 7,5 gram per kopp, eller 30% av RDA.

Tørkede tranebær

De fleste tørkede tranebær som selges i matbutikken er søtet, som tyttebær er en veldig bitter frukt. En servering av en kopp er høy i fiber, med 2,3 gram. Tørkede tranebær inneholder 0,5 gram fett og 123 kalorier per en kopp servering. De er høy i karbohydrater, med 33 gram.

Svisker

Svisker er ofte mislikt som en frumpy frukt for de som trenger å øke sin fiber. Imidlertid er svisker rett og slett tørket plommer, og de er rik på smak, fiber og næringsstoffer. Mens en kopp svisker har 418 kalorier, er det også høy i vitamin K, riboflavin, kalium, niacin, vitamin B6 og vitamin A. En porsjon inneholder 12,4 gram kostfiber, nesten halvparten av RDA.

Tørket fiken

Tørket fiken er en kornete og intenst søt snack som er rik på essensielle næringsstoffer. En kopp tørkede fiken inneholder 241 mg kalsium, eller 24% av RDA. Tørket fiken er også gode kilder til kalium, magnesium, jern og vitamin K. En kopp tørkede fiken gir også over halvparten av RDA for fiber, med 14,6 gram. Fiken har 371 kalorier, 1 gram fett og 95 gram karbohydrater per kopp. Du kan bruke fiken å erstatte fett i oppskrifter for bakevarer ved å bruke halvparten av anbefalt fett og halvparten fig puré.