Digidexo.com

Low Protein Low-Fat & lavt kolesterol dietter

En diett av overskytende har mange helsemessige konsekvenser. For mye protein kan gi nyreskader og øke risikoen for nyrestein og osteoporose, ifølge Mayoclinic.com. Hvis du allerede har nyre-eller leversykdom, er behovet for å redusere proteininntaket enda mer avgjørende. Hva med en høy-fett, høyt kolesterol diett? The American Heart Association har en klar advarsel --- slike dietter kan øke kolesterolnivået ditt, og øke risikoen for hjertesykdom og slag. Den sunne alternativet? Adopter en lav-protein, lav-fett og lav-kolesterol diett. Det er enklere enn du tror.

Lav-protein diett

En lav-protein diett fokuserer på å redusere inntak av protein. The American Heart Association anbefaler å spise mer enn 6 gram kokt magert kjøtt, fjærkre, fisk og sjømat en dag. Rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt kommer med mettet fett som kan øke risikoen for tykktarmskreft. Det reiser også kolesterolnivået, så gjør det en og annen godbit.

Redusere protein i kosten er viktig. Velge sunn protein uten mye mettet fett er nøkkelen til et sunnere kosthold. Vegetabilske proteinkilder som bønner, soya, nøtter og hele korn er gode substitutter fordi de inneholder kolesterolsenkende fiber, vitaminer og mineraler. Hvis du ikke kan gjøre uten kjøtt, opt for fisk, fjærkre og magre stykker av okse.

Et annet triks er å strekke protein delen - kutte kjøttet i tynne skiver og inkluderer skivene i dine stir-fry, supper, gryteretter, og smørbrød. På den måten er du fornøyd med mindre protein fordi andre ingredienser utgjør hoveddelen av måltidet.

Low-Fat Diet

Ikke alt fett er dårlig. En lav-fett diett bør fokusere på å kutte tilbake mettet fett og transfett. Mettet fett finnes i de fleste kjøttprodukter, innmat, full-krem meieriprodukter (som melk, ost, yoghurt, iskrem), og noen planteoljer som kokos og palmeolje. Trans fett finnes i de fleste bearbeidede og kommersielt tilberedt mat, snacks og rask mat.

Kutte ned på fett kjøtt inntak og velg magert kjøtt. Kjøpe lav-fett eller ikke-fete meieriprodukter og hoppe over mat med usunne oljer. Reduser butikk-kjøpte kaker, snacks og chips. I stedet velger matvarer uten transfett (den verste form for kolesterol booster). Snack på frisk frukt, hjerte-sunne nøtter og hjemmebakte varer.

Når det er mulig, forberede din egen mat. Dette vil hjelpe deg å kontrollere hva som går inn i maten. Substitute mettet fett krydder og dressinger med egne no-fett naturlige krydder som sitronsaft, cayennepepper, urter, eddik og krydder. Din metode for matlaging kan gjøre eller bryte den, også. Det er best å grille, damp, broil, pochere, eller bake maten. Disse metodene medføre mindre fett enn fritert. Og hvis du må bruke olje, velge umettet planteoljer som oliven, raps, safflower eller sunne blandinger av margarin laget med stanols og steroler.

Low-Kolesterol Diet

Det er mange lavt kolesterol matvarer der ute. Frukt og grønnsaker gir lavt kolesterol, færre kalorier og masse fytokjemikalier og fiber. De gjør gode erstatninger for høyt kolesterol matvarer. The fiber renser også arteriene av dårlig kolesterol.

En annen gruppe gjør fremragende lav-kolesterol matvarer --- løselig fiber. Tenk havrekli, psyllium husk, bygg, quinoa, bønner, sitrusfrukter og pære for å hjelpe lavere dårlige kolesterolet. Den løselige fiberen funnet i disse matvarene binder seg til det dårlige kolesterolet som senere blir fjernet fra kroppen.