Digidexo.com

Vanlige årsaker til blindhet

The National Federation of the Blind rapporterer at 50 000 amerikanere mister synet hvert år, om lag halvparten av dem er over 65 år. Årsakene til blindhet kjøres fra langvarig sykdom til øye-ødeleggende ulykker. Mens blindhet kan være forårsaket av en rekke problemer, dette er noen av de vanligste årsakene til blindhet og demografi de pleier å påvirke.

Katarakt

Den ledende årsak til blindhet på verdensbasis, oppstår en foss når proteiner i linsen i øyet koagulerer og danner et ugjennomsiktig lag, forårsaker normalt klare linsen å bli tåkete. Den eksakte årsaken er ukjent, men grå stær har en tendens til å påvirke eldre mennesker, noe som tyder på at de er knyttet til aldring. Diabetes og eksponering for ultrafiolett stråling er begge mistenkt for å øke en persons sjansene for å utvikle grå stær.
De fleste grå stær utvikle seg ganske langsomt og ikke forårsaker smerte. Ved første, er synet knapt berørt i det hele tatt. Hvis det er, kan skarpe lys eller sterke briller være nok til å motvirke disse innledende effekter. Som katarakt fortsetter å utvikle seg, men blir dens interferens umulig å ignorere. For det første kan det bli vanskelig å lese, se på natten eller kjøre bil. Problemer med å se ting på avstand eller arbeider med gjenskinn snart dukker opp. Til slutt, ubehandlet grå stær forårsake blindhet.
Den eneste forebygging er å fjerne grå stær, som er en effektiv og ganske trygt kirurgisk prosedyre, selv om legen ikke kan anbefale dette umiddelbart. Å fange grå stær før alvorlige symptomer satt i og maksimere sjansene for vellykket behandling, regelmessige synsundersøkelser er avgjørende.

Glaukom

Glaucoma, ekstremt annen vanlig årsak til blindhet, oppstår når det gjennomsiktige fluid som sirkulerer i øyet unnlater å renne riktig på grunn av blokkering, noe som resulterer i en oppbygging av trykk. Hvis ikke behandles, denne trykk skader de skjøre strukturer i øyet. Denne oppbyggingen er vanligvis langsom, produsere "kronisk glaukom", men kan også skje plutselig, produsere "akutt glaukom."
Kronisk glaukom forårsaker ingen smerte; visjon først blir uskarp og da, som trykket øker, er sidesynet tapt og, til slutt, fører kronisk glaukom å fullføre blindhet. Denne tilstanden kan være vellykket med medisiner, spesielt hvis det oppdages tidlig, men kirurgi kan bli nødvendig.
Omvendt, er akutt glaukom ledsaget av alvorlig smerte fra den raske økning i trykk og krever umiddelbar behandling. Den spanske og svarte befolkningen er mer sannsynlig at lider av grønn stær, selv om den eksakte årsaken til dette er ukjent. Denne tilstanden rammer oftest folk som er eldre enn 40, selv om det har blitt sett på barn.

Diabetisk retinopati

Som navnet antyder, er diabetisk retinopati forårsaket av diabetes, en sykdom som rammer folk i alle aldre. Diabetisk retinopati er den ledende årsak til blindhet i amerikanske voksne, som påvirker synet på mer enn 50 prosent av de 18 millioner voksne diagnostisert med diabetes. Diabetes forårsaker de små blodkarene i netthinnen til å danne unormalt. Hvis de stykker, blir blodet tillates å strømme inn i andre deler av øyet, skade ømfintlige strukturer underveis. Noen ganger, retina selv bryter av fra baksiden av øyet. Hvis det oppdages tidlig, kan diabetisk retinopati ofte behandles med laser kirurgi for å stenge av berørte blodkar eller feste netthinnen. Fordi tidlig diagnose og nøye overvåking av diabetes 'effekter kan gjøre en betydelig forskjell i å forebygge blindhet, bør diabetikere har komplette årlige synsundersøkelser.

Macula degenerasjon

Makuladegenerasjon forårsaker celler i makula - den delen av netthinnen som gjør at du kan se fine detaljer - til å dø. Sykdommen er en ledende årsak til blindhet blant folk i USA som er minst 60 år gammel, og på grunn av dette, kalles ofte "aldersrelatert makuladegenerasjon" (AMD). Det er ingen smerter forbundet med denne sykdommen, men det ødelegger en persons skarp sentrale visjon, forlater synet i stor grad upåvirket. AMD kan deles inn i to typer: våte og tørre. Våt AMD er konsekvensen av unormale blodkar vokser under makula. Tørr AMD resultater når de lysfølsomme makulære celler gradvis brytes ned. Makuladegenerasjon kan avansere ganske sakte og andre ganger utvikle seg raskt. Det finnes ingen kur for AMD, men tidlig påvisning tilbyr den beste oddsen for effektiv behandling, som kan inkludere laser kirurgi og legemidler injiseres i øyet.

Retinitis pigmentosa

Hvordan eller hvorfor retinitis pigmentosa former forblir ukjent. Det som er kjent er at tilstanden er arvelig og fører til at netthinnen og relaterte vaskulær område kalt årehinnen å degenerere. Vanligvis overskytende pigment som utvikler også i øyet. Retinitis pigmentosa begynner vanligvis når en person er ca 12 år gammel som nattblindhet. Som det utvikler seg, begrenser synsfeltet. I utgangspunktet kan dette innsnevring ikke være merkbar, men, som det skrider frem, blir det umulig å ignorere. Innen få år, forårsaker tilstanden "lovlig blindhet." Etter når personen når voksen alder, er synsfeltet liten, og til og med et lite område av syn i sentrum av feltet krever gode lysforhold. De fleste mennesker med retinitis pigmentosa gå helt blind som voksne. Det finnes ingen kjent kur eller behandling.

Ulykker

En av årsakene til blindhet påvirker mennesker i alle aldre er utilsiktet skade på øyet. Skader på øynene kan forekomme i en rekke forskjellige måter. Ulykke relatert blindhet kan være forårsaket av gjenstander som slår øynene, for eksempel flygende vrakrester fra en gressklipper, eller stump traume til ansiktet som skader de optiske nervene, for eksempel i en bilulykke. Alvorlige brannskader kan føre til blindhet - enten fra brann eller eksponering for kjemikalier. I tillegg er visse yrker har høyere risiko for øye-relaterte skader, slik som sveisere som risikerer blindhet dersom de utsettes for stråleenergi fra sveisearbeider eller lasere.