Digidexo.com

Hva er syntetiske mat farger laget av?

Hva er syntetiske mat farger laget av?


Mat fargestoffer er noe tilsatt til mat eller drikke i den hensikt å endre dens farge. Fargestoffer tilsettes mat for å forsterke eller korrekt farge på grunn av lagringsforhold og naturlige ujevnheter.

Food, Drug, og Cosmetic (FD & C) Blå No. 1

Også kjent som E133 i Den europeiske union (EU), er Brilliant Blue FCF en syntetisk konditorfarge laget av steinkulltjære. Vanligste bruksområdene er brus, sjampo og munnvann.

FD & C blå # 2

Indigotin, kjent som E132 i EU, er sammensatt av tre kjemikalier, med hovedkomponenten være natriumsaltet av Indigotindisulfonate. Den primære bruken er i søtsaker.

FD & C Red nr 40

Avledet fra steinkulltjære, allurarød AC, som er E129 i EU, er brukt i røde brus og godteri.

FD & C Red nr 3

Erythrosine er en mørk rosa, kull-avledet konditorfarge --- utpekt E127 i EU --- brukes i popsicles, frukt cocktail kirsebær og farget pistasj skjell.

FD & C Yellow # 5

Kalt E102 i EU, er tartrazine en gul skygge avledet fra kulltjære og den vanligste mat-fargestoffer tilsetningsstoff. Produkter som inneholder FD & C Yellow # 5 inkluderer: Mountain Dew, Doritos, og gelé.

FD & C Yellow nr 6 og FD & C Grønne No.3

En annen steinkulltjære basert fargestoff, paraoransje FCF, eller E110 i EU, vises i oransje squash, ost sauser, og i kulde-middel dayquil. FD & C Grønn No. 3, kjent som E143 i EU, blir sjelden brukt.