Digidexo.com

Eye Lash Growth

Øyevipper tjene til å beskytte øynene mot fremmedlegemer som sand, støv, insekter og væske. Hårene som utgjør øyevippene er følsom for bevegelse, stimulerer en refleks handling å blinke. Øyevippene vokse til varierende lengde og tykkelse. Noen synes buet eller krøllet, mens andre synes rett. Forhold kan påvirke øyevipper Shedding og vekst. Alternativer er tilgjengelige for å stimulere eller forbedre øyevipper for bedre utseende og restaurert funksjon.

Sammensetning

Øyevippene er lik andre hår i kroppen med samme hårfarge. Øyevippene vokse fra en hårsekken i huden (dermis), som også er forbundet med muskler, kjertler og nerver, som den fine hår på armene.

Vekst Cycle

Øyevipper er utgytt, som andre typer hår, fra hårsekken. Hver øyevipper har sin egen vekstsyklus (anaphase) som varer i seks til åtte uker, slik at de fleste øyevippene er til stede for å opprettholde sine kollektive beskyttelsesmekanismer. Narkotika, sykdom og irritasjon kan stimulere Shedding, forkorte vekstsyklusen eller trekke øyevipper fra hårsekken.

Forhold

Visse tilstander og behandlinger påvirke vekst av øyevipper. Tap av øyevipper kalles ciliær madarose eller milphosis. Burns kan ødelegge øyevippene og, avhengig av graden av brenne, kan svekke follicles og huden. Infeksjon kan føre til øyevipper som skal kaste. Kjemoterapi og hormonell ubalanse (for eksempel stoffskiftesykdommer) kan stimulere alle håret til å falle ut og forsinke sin gjenvekst. Allergier og irritasjon i øyet kan indusere rubbing, som kan trekke øyevipper ut. Kosmetikk som falske øyevipper kan irritere øyelokk eller tette follikler i øyelokket samt trekke ut øyevippene under fjerning.

Hypotrichosis er en betingelse for å ha ikke nok vippene.

Behandling

Hvis øyevipper blir utgytt, kan lege avgjøre eventuelle helsemessige problemer som kan forårsake tilstanden, og en lege kan foreskrive behandling. Å forbedre nåværende utseende, kan legen vurdere forskrivning Latisse, som er bimatoprost, et medikament som brukes også for glaukom. Latisse brukes på undersiden av vippene for å fremme vekst av øyevipper. Øyenvippe transplantasjon kirurgi er et alternativ som implantater hårsekkene fra andre områder av kroppen til øvre og nedre øyelokk.

Betraktninger

Produktene brukes til øynene eller i nærheten av øynene kan gi irritasjon, fordi huden rundt øynene (og øyelokk) er tynnere. Legen vil overvåke behandlingen og foreskrive medisiner med eventuelle spesielle hensyn for andre forhold som for eksempel hjerte-og karsykdommer, kreft eller skjoldbrusk sykdom. Øyevipper som er tapt ta omtrent to måneder å vokse. I løpet av denne tiden, kan kosmetikk som eyeliner og mascara forbedre utseendet på øyevipper og øyelokk.