Digidexo.com

Hva er Forssman antistoffer?

I menneskekroppen, er antistoffer sluppet å bekjempe noe kroppen oppfatter som utenlandske. Dette kan variere fra en splint til kreft. Den spesifikke antistoff som frigjøres for å bekjempe en infeksjon er direkte relatert til den type infeksjon er tilstede i kroppen. Noen av antistoffer er oppkalt for personen som først gjort forbindelsen mellom det bestemte antistoff og infeksjonen den kjemper.

Antistoffer og Antigener

For å forstå den Forssman antistoff, er en enkel forklaring av antistoffer og antigener nyttig. Et antistoff er et protein som utskilles av hvite blodceller i respons til et antigen. Et antigen er en hvilken som helst substans som fører til at kroppen for å produsere antistoffer. Antigenet kan være kjemisk industri, miljø eller viral. Antistoffet jobb er å angripe antigen og ødelegge det.

Dr. John Forssman

Magnus John Karl August Forssman var en svensk lege og professor i generell patologi, bakteriologi og folkehelse ved Universitetet i Lund i Sverige. Født i 1868, døde han i 1947 og er kreditert med å oppdage protein kalt Forssman antistoff.

Forssman Antistoff

Forssman isolert et bestemt protein, noen ganger også referert til som heterofile antistoffer, ved å studere hvilke antistoff ble sluppet i respons til infeksiøs mononukleose (IM). IM er en av flere mulige sykdommer som stammer fra Epstein-Barr virus (EBV). EBV er et virus i herpes-familien, og kan føre til herpes simplex virus 1 og 2, og er også forbundet med Hodgkins lymfom og sentralnervesystemet lymfomer forbundet med HIV. Imidlertid er Forssman anstistoff stede hos pasienter som har IM.

Elusive Forssman Antistoff

IM presenterer med en sår hals, feber og hovne kjertler. En tidlig blodprøve kan ikke entydig viser tilstedeværelse av Forssman-antistoff, idet antistoffet ikke kan vises i blodprøver til den hvite blodceller, celler som bidrar til å bekjempe infeksjoner, blir forhøyet nok for antistoffet som skal frigjøres. I tillegg, når IM er til stede hos barn, den Fossman antistoffet kan ikke vises i det hele tatt. IM er behandlet ved å se på symptomer siden det ikke er noen antivirale medisiner for IM. Fraværet av Forssman antistoffet ikke blir problematisk hvis legen bruker antistoffet er til stede som en del av en differensialdiagnose, som blir å diagnostisere en sykdom ved å bestemme hva det ikke er. Hvis ytterligere blodprøver og andre tester til slutt avsløre Forssman antistoff nærvær, kan en definitiv diagnose av IM bekreftes.