Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Appendisitt

Hvordan diagnostisere Appendisitt


Betennelse i vedlegg fører blindtarmbetennelse. Blindtarmbetennelse må korrigeres raskt fordi hvis den forblir ubehandlet, kan tillegget sprekke. Vedlegget vil da lekke infeksiøst materiale i buken. Dette fører til alvorlige smertefulle og andre medisinske tilstander. Det er noen ganger vanskelig å diagnostisere blindtarmbetennelse fordi den er lik andre medisinske tilstander. Her er hvordan blindtarmbetennelse er diagnostisert.

Hvordan diagnostisere Appendisitt

•  Ta en medisinsk historie og en fysisk undersøkelse av pasienten. Finn ut om det er en historie med andre mageproblemer. Kontroller området og vitale tegn, omfatte en forhøyet temperatur og moderat til alvorlig ømhet i høyre abdominale området når trykket på.

Trykk på området der det er vondt. Trykk på høyre side av magen. Sjekk for rebound ømhet. Dette er når smerten er verre, når du raskt fjerne hånden fra det såre området.

Sjekk den hvite blodprosent. Den hvite blodprosent bør heves dersom det er en infeksjon.

Ta en abdominal røntgen. En liten, herdet krakk som blokkerer appensiceal åpningen kan vises. Dette blokkert avføring kan være årsaken til blindtarmbetennelse. Se etter herdet forkalket obstruksjon.

Utfør en ultralyd som kan vise en forstørret vedlegg eller en abscess. Dette skjer bare i halvparten av pasienter med blindtarmbetennelse.

Bruk andre metoder for å oppdage blindtarmbetennelse. En barium klyster kan detektere blindtarmbetennelse ved å sette bariumfluid inn i tykktarmen som viser et inntrykk av hvor betennelse oppstår. Ta en CT scan for å diagnostisere blindtarmbetennelse eller eliminere andre mageproblemer. Bruk en laparoscope, som er en liten slange med et kamera som er plassert inn i mage og søker for blindtarmbetennelse.