Digidexo.com

Eksempler på glykemisk indeks Meals

Eksempler på glykemisk indeks Meals


Glykemisk indeks (GI) vurdering måler virkningen av maten du spiser på blodsukkernivået. Et måltid med lav GI ranking - under 55 - vil ha mest gradvis effekt på blodsukkeret, og holde deg mettere lenger og mindre sannsynlighet for å søthunger etter et måltid. Generelt, jo mindre bearbeidet en matvare er, jo lavere er GI rangering. Men dette er ikke alltid tilfelle, så det lønner seg å kjenne noen generelle GI rangeringer.

Frokost

En lav-GI frokost øker blodsukkernivået etter opptil tolv timer uten å spise: som gjør det viktig hvis du ønsker å unngå overspising og småspising hele dagen. Hvis du brette inn en skål frokostblanding om morgenen, havre og kli lage en lav-GI stift; prøve müsli med havregryn, kli, lav-GI frukt som fersken, plommer og tørkede aprikoser, helmelk, og naturlig yoghurt. Hvis du foretrekker brød og toast, velge grovt brød toppet med peanøttsmør eller god kvalitet jam, som trolig har en høyere frukt innhold og mindre søtstoffer.

Lunsj

Finne en lav-GI måltid når du er på farten i løpet av dagen tar litt arbeid. Men å ta litt ekstra tid til å ta med egen lunsj eller finne en lav-GI lunsj for å ta bort vil holde deg mer våken i løpet av ettermiddagen, og mindre sannsynlighet for å dra til automaten for en candy fix. Pasta gjør en rask og enkel mulighet for en lav-GI lunsj hvis du forbereder den kvelden før, eller kan finne en god italiensk takeaway. Gå for fullkorn pasta hvis du kan, selv om de fleste pasta er svært lav GI. Andre muligheter er tortilla hvete wraps, brun ris oppstuss frites, eller en salat fullpakket med steke grønnsaker, tomater, rå gulrot, blomkål eller rød paprika.

Middag

En lav-GI middag vil holde deg fyldigere utover kvelden og gjøre det lettere å slå ned desserter og etter middagen snacks (som begge gir en heftig sukker slag på slutten av dagen når du trenger mindre energi). Pakk tallerkenen din med fargerike grønnsaker og belgfrukter; søtpotet og yams lage en enkel middag stift, og belgfrukter i alle former er lav GI. Prøv en chick ert, linse og søtpotet karri med brun ris. Eller gå meksikanske og gjøre en krydret chili med bønner og sopp.

Snacks

Hvis du blir sulten i løpet av dagen, frukt, rå grønnsaker og nøtter gjør for pålitelig lav GI snacking alternativer. Raffinert sukker og enkle karbohydrater som finnes i mange snacks, for eksempel donuts og pretzels, er høy GI. Mens de vil øke blodsukkeret for en stund, de forlater blodsukkeret i filler etter at du fordøye dem, noe som gjør at du føler deg trøtt, svak og uoppmerksom.