Digidexo.com

Hva er tegnene på kolon polypper?

Kolon polypper er klumper av unormal cellevekst på tykktarmen fôr. Fordi tegn og symptomer på kolon polypper er generalisert og kan indikere andre forhold, ta kontakt med lege så snart som mulig hvis du opplever disse symptomene.

Blødning Tegn og symptomer

Symptomer på kolon polypper kan inkludere røde striper av blod i avføringen, rød krakk, svart avføring og lyse rødt blod på toalettpapir etter avføring.

Endring i avføring

Kolon polypper kan føre til forstoppelse og diaré. Polypper kan variere i størrelse fra mindre enn en ert til så stor som en golfball; således kan en stor polyp delvis blokkere en del av tykktarmen, forårsaker krakk å bli smalere enn normalt i form.

Andre symptomer

Andre symptomer på kolon polypper inkluderer magesmerter, kvalme og oppkast. Disse symptomene kan oppstå hvis polypp delvis eller fullstendig blokkerer en del av tykktarmen.

Betraktninger

Kolon polypper ikke alltid gir symptomer. Visse medisiner som jerntilskudd kan forårsake svart avføring, og visse matvarer som rødbeter kan forårsake røde avføring. En annen årsak til lyse rødt blod på toalettpapir er hemorroider.

Komplikasjoner

Selv om kolon polypper er vanligvis ufarlige, kan de føre til tykktarmskreft. Ifølge Mayo Clinic, større polypper bære en større risiko for å snu kreft.