Digidexo.com

IBS Tretthet Cures

IBS, eller irritabel tarmsyndrom, påvirker tykktarmen og forårsaker symptomer på gass og abdominalt ubehag. Å være i smerte og ubehag kan tappe din energi nivå, og du ikke føler for å komme opp fra sofaen.
Med en kombinasjon av medisinsk behandling og endringer i din livsstil vaner, kan du være på vei tilbake til levende, energisk selv.

Årsaker

Vi vet ikke nøyaktig hva som forårsaker IBS, men å spise visse matvarer som sjokolade, og noen frukter og grønnsaker, kan intensivere symptomer.
Unngå kullsyreholdige drikker som de forårsaker gass, og at du føler deg oppblåst.
Hvis du opplever en høy grad av stress i livet ditt, vil IBS symptomer bli verre.
Hormonbalansen kan spille en rolle i IBS, siden kvinner er dobbelt så sannsynlig å ha sykdommen.

.

Risikofaktorer

Du har en økt sjanse for å utvikle IBS hvis du:
Er under 35 år
Er kvinner
Har foreldre, brødre eller søstre med IBS

Diagnose

Din lege vil starte den diagnostiske prosessen ved å ta en medisinsk historie og utføre en fullstendig fysisk undersøkelse. For å oppfylle kriteriene for diagnosen IBS, bør du har opplevd følgende symptomer for en 12-ukers periode:

• Mer hyppig avføring eller en endring i konsistensen av avføringen. For eksempel kan avføringen være vanskelig en dag, og rennende neste.

• Slim belegg på krakk

• Oppblåst følelse eller hoven mage

Behandling

Legen din vil foreskrive medisiner i henhold til dine symptomer, og foreslå endringer i livsstil som strengere hensyn til kosthold, og tiltak for å kontrollere stress.

Administrerende Fatigue

.eat Et sunt kosthold med magre proteiner, og mål for fem porsjoner om dagen av frukt og grønnsaker. En sunn kropp har mer energi til å utføre jobbkrav og å delta i dine favorittaktiviteter.
Tilstrekkelig væskeinntak bidrar til å unngå dehydrering, som etterlater deg følelsen drenert og sliten.
Ifølge Institute of Medicine, bør menn drikke 13 kopper væske på en daglig basis, mens kvinner bør satse på ni kopper.

Noen mennesker kan sove bedre om de har en varm drikke før du tar kvelden, for eksempel melk eller en urte te uten koffein.
Andre kan ha sin søvn forstyrret av å måtte urinere, så har en varm drikke før sengetid ikke ville være den beste søvndyssende hjelpemiddel for dem.
Prøv å øke aktivitetsnivået i løpet av den siste timen at du er våken, og gå til sengs senere enn vanlig, slik at du ikke våkner i løpet av natten.
Forstoppelse kan tappe din energi. Inkludert frukt og grønnsaker i kostholdet ditt kan gjøre avføring mer regelmessig og avlaste smertefulle kramper som kan holde deg våken. Unngå gassproduserende grønnsaker som kål, brokkoli og løk. Gjennomgå alle dine medisiner med legen din, for å se om noen av dine medisiner kan være årsaken til forstoppelse. Om nødvendig, vil hun også foreskrive reseptbelagte medisiner for å behandle forstoppelse, eller anbefale at du tar fibertilskudd.

Depresjon

Når du lider av forstoppelse, kramper og mangel på søvn, er det ikke vanskelig å tro at du er deprimert og sliten.

Søk råd fra legen din, som kan foreskrive reseptbelagte anti-depressiva, eller gi deg en henvisning for rådgivning økter. Hun kan anbefale en sovende hjelpemiddel i tillegg.

Trening

Når du er ubehagelig, og i smerte, er et treningsprogram som regel ikke en prioritet, men selv lett trening kan gjøre at du føler deg mer energisk.

Begynn gradvis ved å gå hunden rundt kvartalet, eller å ha et familiemedlem eller en venn gå med deg. Gå litt lenger hver dag, og se på energinivået øker.

Bli involvert i aktiviteter du liker, for eksempel bowling eller golf. Du vil ikke bare slite deg ut slik at du sover bedre, men hvis du gjør ting med en venn, kan du ha så mye moro, vil du glemme alt om å føle seg sliten.