Digidexo.com

Metamucil narkotika fakta og bivirkninger

Metamucil tilhører en gruppe legemidler som kalles volumøkende avføringsmidler. Den aktive ingrediensen i Metamucil er psyllium. Metamucil fungerer ved å absorbere overflødig væske i tarmen og gi mer bulk til avføring. Bulkier avføring er mykere og derfor lettere å passere.

Effekter

Diaré er den vanligste bivirkning av Metamucil og andre bulkdannende avføringsmidler. Dette er fordi Metamucil inneholder fiber, noe som forenkler bevegelse av stoffer gjennom fordøyelseskanalen. Av denne grunn bør Metamucil bare brukes til å behandle sporadisk forstoppelse med mindre spesifikt foreskrevet av en lege for en alternativ formål. Andre bivirkninger inkluderer oppblåsthet og at magen er full.

Interaksjoner

Metamucil ikke har noen alvorlige legemiddelinteraksjoner forbundet med bruken. Imidlertid bør det utvises forsiktighet med visse medisiner som tetracyclin. På grunn av sin virkningsmekanisme, Metamucil forhindrer absorpsjon av tetracyklin i blodstrømmen, og derfor gjør stoffet ineffektive ved behandling av infeksjon.

Forholdsregler

Personer som har visse vilkår bør bruke Metamucil med forsiktighet. På grunn av sin høyt sukkerinnhold, kan Metamucil øke blodsukkernivået hos personer med diabetes. I tillegg inneholder Metamucil også store mengder natrium. Dette kan øke blodtrykket, slik at folk med høyt blodtrykk bør også bruke Metamucil forsiktig.

Advarsler

Metamucil bør ikke brukes til barn under 6 år med mindre foreskrevet av lege. Også personer med visse fordøyelsesproblemer, som for eksempel intestinal blokkering, ikke bør ta Metamucil å unngå forverring av tilstanden.

Graviditet

Ifølge American Graviditet Association, er Metamucil oppført som en kategori B medisinering. Dette betyr at det regnes som trygt for bruk under graviditet. Imidlertid, på grunn av sin høye natrium-og sukkerinnholdet, bør det bare brukes for lindring av sporadisk forstoppelse.