Digidexo.com

Bruken polyetylenglykol

Polyetylenglykol er et stoff som brukes til å behandle forstoppelse. Det er i en gruppe legemidler som kalles osmotiske avføringsmidler, sier National Library of Medicine, og fungerer ved å beholde vannet i tarmer å mykne avføring. Tar dette stoffet vil øke hyppigheten av avføring og kan ta 2 til 4 dager for å begynne å jobbe.

Bruk

Polyetylenglykol er distribuert som et pulver for å bli blandet med væske, og som skal tas gjennom munnen. The National Library of Medicine forklarer at dette stoffet bør tas som anvist, og bare for ca 2 uker. De fleste pasienter rådes til å ta polyetylenglykol en gang om dagen. Den vanlige dosen som skal måles som anvist på flasken og blandes med en hvilken som helst væske som for eksempel soda, vann, juice eller kaffe og deretter skal svelges umiddelbart.

Forholdsregler

Det er viktig å snakke med legen din før du bruker dette stoffet, og for å gi legen din full helse historie, samt eventuelle andre medisiner som du tar. The National Library of Medicine sier at hvis du noen gang har hatt en tarmobstruksjon (blokkering i tarmen), eller hvis du har symptomer på en hindring som oppkast, magesmerter og oppblåsthet, så du kan ikke være i stand til å ta polyetylenglykol.

Advarsler

Ved bruk av polyetylenglykol, advarer Drugs.com pasienter til å ikke bruke den til mer enn 2 uker. Lang tids bruk kan forstyrre kjemiske balanse i kroppen og føre til avhengighet av avføringsmidler. Det er viktig å holde et godt balansert kosthold mens på denne medisinen. Dette inkluderer å spise frukt og grønnsaker, kli, grovt brød og rikelig med væske. Sørg også for å trene regelmessig. Alt dette er nødvendig, slik at medikamentet kan fungere skikkelig.

Bivirkninger

Mens ved bruk av polyetylenglykol til å behandle forstoppelse, kan pasienten oppleve mange uønskede bivirkninger. Vanlige bivirkninger inkluderer oppblåsthet, kramper, gass og kvalme, sier Drugs.com. Mindre vanlige bivirkninger er diaré og elveblest, forklarer National Library of Medicine.

Betraktninger

Denne medisinen er å ta etter behov, og dermed mangler en dose påvirker ikke kroppen din. Imidlertid kan en overdose være farlig og skade kroppen din. Symptomer på en overdose er diaré, ekstrem tørste, forvirring og beslag. Hvis du opplever noen av disse symptomene, kontakt lege. Dessuten informerer Drugs.com pasienter at det ikke er kjent om denne medisinen kan skade ufødte barn, men kvinner som er gravide eller planlegger å bli gravid bør snakke med sin lege før du bruker polyetylenglykol.