Digidexo.com

Post Nissen Diet

Nissen kirurgi korrigerer alvorlig reflux syre ved å lage en ny ventilmekanisme ved nedre spiserør for å stoppe tilbakeløpskjøling. Kirurgen enten masker snittet lukket eller bruker tape og bandasjer. Hvis du har hatt eller om å ha denne operasjonen, kan du normalt dra hjem dagen etter operasjonen, men full gjenoppretting kan ta opptil seks uker. I løpet av den tiden, kan du ha problemer med å svelge og oppblåsthet og smerter etter å ha spist. En progresjon fra en klar til myk mat diett kan redusere disse symptomene.

Night of Surgery til 3 dager etter operasjonen

Rett etter operasjonen, bør du ha bare klare væsker tre til fire ganger. Unngå væsker som er for kaldt eller for varmt, og ikke drikker brus i opptil 4 uker. Dagen etterpå, kan du gå over til myk mat - potetmos - men fortsatt drikker stort sett klare væsker. Drikk og spis sakte og tygge maten godt. Hold deg unna brød, kjeks, tomatprodukter, nøtter, krydret mat og andre matvarer som kan irritere magen. Se avsnittet for et diagram på hva mat å spise.

3 dager til 3 uker etter operasjonen

Etter 3 dager, bør du likevel holde fast med den myke diett, men begynne å legge til "mer utfordrende" matvarer en om gangen. Hvis du føler smerte eller ubehag, gå tilbake til den myke matvarer scenen til du føler deg frisk nok til å legge et mer solid mat. Det kan være lurt å vente med å legge til matvarer som forårsaker oppblåsthet eller svelgeproblemer på et senere tidspunkt.

3 til 6 uker etter operasjonen

Tre til seks uker etter operasjonen bør du være i stand til å gå tilbake til din vanlige diett før operasjonen. Hvis noen smerte oppstår, gå tilbake en scene og overgangen tregere.