Digidexo.com

Definisjon av acid reflux sykdom

Acid reflux sykdom er preget av en brennende følelse i spiserøret, også kjent som halsbrann og en sur smak i munnen etter å ha spist visse matvarer. Også kalt gastroøsofageal refluks, er det ofte en forløper til en mer alvorlig sykdom som kalles gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD. Leger ved Mayo Clinic si at syre reflux er tilbakestrømning av magesyre i røret som forbinder magen og halsen.

Vekt

Overvekt kan føre til at enkelte sure oppstøt på grunn av svekket fordøyelses muskler og øm vev som er overarbeidet og forspist. Trening kan bidra til å styrke disse musklene og bidra til å redusere den samlede vekt.

Mat

Acid tilbakeløp ofte blir utløst av matvarer slik som fettstoffer stekt mat, sjokolade og krydder. Drinker som koffein og alkohol kan forverre et mildt tilfelle av acid reflux.

Behandling

Unn sporadisk acid reflux med over-the-counter syrenøytraliserende medisiner som tums og Mylanta. Mer alvorlig acid reflux noen ganger reagerer sterkere doser av reseptorblokkere som Pepcid og Tagamet.

Signs

Hvis symptomene fremgang og er oppkast, kvalme eller problemer med å svelge, se en lege.

Andre problemer

Noen medisiner som visse antidepressiva, beroligende medisiner og smertestillende medikamenter kan forverre en syre reflux tilstand og få den til å forverres.