Digidexo.com

Sene symptomer på hepatitt C

Hepatitt C er en alvorlig tilstand der viruset heter for sykdommen angriper leveren. De fleste som har hepatitt C viser ingen symptomer og ikke engang klar over at de har sykdommen før senere i livet når en av de verste symptomene på det dukker opp: leverskader. Normalt overføres via infisert blod, kan hepatitt C være dødelig hvis det fører til leversvikt. Her er noen detaljer om noen av symptomene som manifesterer seg sent i et tilfelle av hepatitt C.

Time Frame

Kronisk eller langvarig hepatitt C ofte kommer med få tegn. De kan ikke skje før flere tiår etter at du ble først utsatt til sykdommen. Du kan imidlertid fortsatt passere tilstanden videre til andre, selv om du selv utviser ingen symptomer. Dette gjør det viktig at folk bli testet for hepatitt C hvis de tror de kan ha blitt utsatt for det.

Effekter

De sene symptomer på hepatitt C kan inkludere følelsen fatigued for lange strekninger av tid eller nesten konstant. Mangel på matlyst vil være til stede i noen, og du kan oppleve anfall av oppkast og kvalme. Feber kan forekomme, men de vil ikke virke alvorlig. En avslørende tegn er kjent som gulsott, en tilstand som gjør huden din oppnå en gulaktig fargetone samt øynene dine.

Funksjon

Gulsott seg selv er faktisk ikke en sykdom, men mer av et symptom på et problem med leveren. En kjemisk kalt bilirubin er ansvarlig for gulning av øynene og huden, med nivået av fargestoffer, avhengig av hvor mye av den kjemiske er tilstede. det finnes i røde blodceller; bilirubin er et avfallsprodukt som et sunt leveren kan fjerne fra en persons system uten problem. Men når hepatitt C skader leveren, kan bilirubin bygge opp og forårsake gulsott.

Betraktninger

Når hepatitt C resulterer i cirrhose, leveren bli arrete. Den arrvev vil begynne å erstatte sunt levervev og blodstrømmen gjennom det organ vil bli kompromittert. Dette vil gjøre det vanskelig for leveren for å utføre jobben sin, med evne til å rense blodet ved å filtrere ut avfallsprodukter en av dem. Hepatitt C og alkoholisme er de to hovedmåter som skrumplever utvikler. Det kan ikke kureres, men kan være noe kontrollert av medisiner, med en levertransplantasjon noen ganger nødvendig i de mest alvorlige tilfeller.

Expert Insight

De tidlige stadier av hepatitt C også vil normalt komme med ingen tegn. Hvis det er noe de vil inkludere en liten sliten følelse og dårlig appetitt. Regionen leveren din kan føle seg litt øm å ta på, og du kan ha muskelsmerter. Men disse symptomene er lik et mangfold av andre sykdommer, slik at det er svært lite sannsynlig at noen vil identifisere at de har et tilfelle av hepatitt C.