Digidexo.com

Når skal gå til sykehuset for blodtrykket

Målt i millimeter kvikksølv, optimalt måler blodtrykk høyere enn 90/60 og lavere enn 120/80. Hvis blodtrykket går høyere eller lavere enn det over tid, er det ansett som kronisk høy eller lav blodtrykket og kan bære noen, om noen, symptomer. Hvis blodtrykket måler mye høyere eller lavere enn vanlig, eller hvis du har akutte symptomer assosiert med blodtrykket, oppsøke lege umiddelbart ved et sykehus.

Low-Blood Pressure

Low-blodtrykk, også kalt hypotensjon, ofte signaliserer en underliggende medisinsk problem, spesielt hvis det faller brått. Symptomer på lavt blodtrykk inkluderer kvalme, besvimelse, uskarpt syn, kald hud og tretthet. Noen forhold som dehydrering og graviditet årsaken mildt lavt blodtrykk som er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Noen folks blodtrykk normalt kjører lav.
Gå til sykehuset hvis lavt blodtrykk kommer plutselig som et resultat av å miste blod. I noen tilfeller, en drastisk nedgang i blodtrykk etter en skade signaler sjokk, noe som kan føre til døden i løpet av kort tid hvis den forblir ubehandlet. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp eller gå til sykehuset hvis du opplever en alvorlig blodtrykksfall etter å ha tatt medisiner eller under en allergisk reaksjon. Hvis blodtrykket synker drastisk og raskt mens du er syk med feber, kan det signalisere septikemi, en tilstand som krever umiddelbar medisinsk intervensjon.
Gjør en avtale for å snakke med legen din ved neste praktisk hvis du har mild lavt blodtrykk som forårsaker sporadiske besvimelse eller andre symptomer. Kronisk lavt blodtrykk kunne signalisere en underliggende medisinsk tilstand som en næringsmangel eller en sjelden nervesystemet tilstand som heter Shy-Drager syndrom. Noen mennesker opplever lavere blodtrykk over en alder av 65 eller etter å ha spist.

Høy blodtrykk

Høy-blodtrykket, også kalt hypertensjon, forekommer ofte i løpet av mange år. Mens en potensielt farlig tilstand å sette pasienten i en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag, de fleste har ingen symptomer. Leger vanligvis finner trykk med høy blod under rutine screenings. Når en lege diagnoser høyt blodtrykk, vil hun foreskrive medisiner og endringer i livsstil som kosthold og trening for å hjelpe lindre hypertensjon og redusere risikoen for hjertesykdom, nyresvikt, slag og andre potensielle komplikasjoner.
Gå til et sykehus i stedet for å vente på neste legetime hvis høyt blodtrykk fører til akutte symptomer som en alvorlig hodepine eller pigger over 180/110. Blodtrykk over 180/110 er ansett som en hypertensive krise som trenger øyeblikkelig legehjelp. Hvis du opplever plutselig forvirring, svakhet på den ene siden, manglende evne til å snakke, plutselig visjon problemer eller ekstrem svakhet eller svimmelhet, ring 9-1-1 umiddelbart og gå til et sykehus. Disse symptomene kan være de første tegnene på et slag.