Digidexo.com

Hva er behandlingen for Palmar-plantar Psoriasis?

Det kan føles som dine hender og føtter har vendt mot deg. Det kan gjøre enkle gang eller nå for en gjenstand en smertefull opplevelse. Det kan gjøre deg flau over å vise folk hendene. "It" er Palmar-plantar psoriasis. Mens noen former for psoriasis kan dukke opp hvor som helst på kroppen, Palmar-plantar utbrudd danner vanligvis på hender eller føtter. Dette kan begrense bevegelse og aktivitet i alvorlige tilfeller. Mens det er ingen kur, det finnes behandlinger som reduserer effekten av Palmar-plantar psoriasis.

Identifikasjon

Palmar-Plantar er også kjent som palmoplantar psoriasis. Ifølge New Zealand Dermatologisk Society, utbrudd består vanligvis av viskelær store pustler på fotsålene eller håndflatene. Pustler ser rødt først, deretter vokse tykkere og blir brune.

Progresjon

Som de fleste former for psoriasis, oppstår Palmar-plantar på grunn av en overaktiv immunsystem. Forskning viser at psoriasispasienter har for mange aktive T-celler, som hjelper kroppen infeksjon. Hudlesjoner og relaterte problemer er en bivirkning av overaktiv T-celler. Venstre ubehandlet, lesjoner tendens til å sprekke og blø. Etter hvert vil de blemme og skrelle. I de mest alvorlige tilfeller kan dette begrense pasientens evne til å gå eller holde gjenstander i hendene. Negler på berørte hender og føtter kan bli tykkere, misfarges og crack.

Behandling for Milde Utbrudd

Ifølge American Academy of Dermatology, kan kremer og lotion brukes til å fukte huden og redusere sprekkdannelse. Kull tjære kan redusere betennelse, og reseptbelagte steroider kan fjerne hudlesjoner.

Avansert behandling

AAD bemerker at mer alvorlige tilfeller kan svare på Acitretin. Dette stoffet hjelper normal hud vekst, lindre symptomene. Det er spesielt effektivt for å fjerne hender og føtter. Behandling med ultrafiolett stråling behandling (lysebehandling) kan også vise seg å være effektive. Metotreksat, en kraftig kreft-bekjempelse av narkotika, har vist seg å hjelpe i svært alvorlige tilfeller som ikke svarer til andre behandlinger.

Time Frame

Som de fleste former for psoriasis, har en tendens Palmar-plantar til å gjenta seg i hele pasientens levetid. Som med andre former for psoriasis, kan spesifikke behandlinger miste effektivitet over tid, krever pasienter å prøve forskjellige medisiner og terapi for å kontrollere symptomer.