Digidexo.com

Symptomer på Diabetes i babyer

Gjenkjenne symptomene på diabetes hos babyer kan være litt utfordrende på grunn av det faktum at de fleste babyer ikke kan fortelle deg hva symptomene de opplever. Men det er tre klare tegn du bør se opp for i barnet ditt, og hvis symptomatisk, ta babyen for å se barnelege.

Identifikasjon

Symptomer på diabetes hos barn inkluderer overdreven drikking (polydipsi), overdreven vannlating (polyuri), og vekttap mens de spiser normalt. Den langsomme leging av sår kan være tilstede, sammen med kløende og tørr hud. Uskarpt syn på barnet ditt kan ikke umiddelbart opplagt, men kan barnet vise symptomer på utmattelse og sult. I noen babyer som er mistenkt for å ha diabetes, kan en mørk, fløyelsaktig utslett være til stede på halsen. Prikking i føttene kan også være et symptom.

Time Frame

Enkle blod-og urinprøver vil avgjøre barnets diabetes diagnose. Disse testene er ganske rask, og du bør få resultater mellom noen få minutter og noen få dager. Din barnelege kan da behandle barnet for sin sykdom.

Typer

Type 1 og type 2 diabetes varierer i at Type 1 er vanligvis diagnostisert i babyer og barn. Med denne typen diabetes betacellene i bukspyttkjertelen ikke lage insulin fordi kroppens immunsystem har vendt seg mot og ødela dem. Daglig insulin injeksjoner vil være en del av behandlingen. Type 2-diabetes rammer hovedsakelig voksne selv om det kan streiken i tidlig barndom. Type 2-diabetes, er en insulinresistens som påvirker det fettet, muskel og lever i form av å være i stand til å behandle insulin effektivt. Over en periode, er bukspyttkjertelen ikke lenger i stand til å holde tritt med kroppens insulin utgivelsen behov når måltider blir spist.

Fordeler

Ofre diagnostisert med diabetes kan ha nytte av mer trening, ser på sukker og kaloriinntaket, daglig kontroll av blodsukkernivået, tar medisiner på timeplanen, daglig aspirin dosering, blodtrykk sjekker og kolesterol kontroll.

Advarsel

Type 1 diabetes kan utvikle seg svært raskt i din baby eller lite barn. Se etter endringer i tørst, urinmengde og soggy bleier og uforklarlig vekttap. Alle disse symptomene bør sjekkes ut av ditt barns barnelege som på diagnose, vil gi deg informasjon om hvordan best å håndtere babyens sykdom.