Digidexo.com

Er Sea Salt eller salt erstatning sunnere?

Er Sea Salt eller salt erstatning sunnere?


Du har mest sannsynlig har kommet over flere motstridende rapporter på heia av ulike typer salt. Dette kan være spesielt frustrerende hvis du prøver å følge et sunt kosthold eller endre din natrium inntak av medisinske grunner. Heldigvis, utover alle markedsføringskampanjer og krav, velge mellom havsalt og en erstatning er overraskende enkelt.

Sea Salt

Sjøsalt er vanligvis laget av tørking sjøvann. Det er generelt grovere enn bordsalt, og kan ha en annen verdi enn hvit blek farge. De fleste av de krav som havsalt er sunnere enn bordsalt eller salterstatninger som kommer fra det faktum at den inneholder spormengder av andre mineraler igjen fra sjøvannet. Sea salt er også påstått å være sunnere fordi det krever mindre prosessor enn bordsalt og substitutter.

Tabell Salt

Bordsalt er utvunnet fra underjordiske forekomster. Det er generelt finere enn havsalt og helt hvit. Fordi det kommer fra undergrunnen, er det vanligvis raffinert aggressivt for å fjerne spor av andre mineraler. Den inneholder også anti-klumper agenter, som ikke har noen positive eller negative helseeffekter.

Ernæringsmessige verdier

Det er ingen signifikant forskjell mellom de ernæringsmessige verdier av havsalt og bordsalt, ifølge Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky. De ekstra mineraler i havsalt er tilstede i slike små mengder at de gjør liten forskjell. Bordsalt er vanligvis forsterket med jod; Men tilsvarende beløp er naturlig tilstede i havsalt. Natriuminnholdet i hver type av salt er identiske.

Salt Substitute

De fleste salterstatninger som er laget av kalium-klorid i stedet for naturlig salt er nært beslektet natriumklorid. Produkter merket lavt natriumsalterstatninger er vanligvis laget av en blanding av det kjente natrium-klorid og kaliumklorid, mens natrium-fri salterstatninger inneholder bare kaliumklorid.

Salt Substitute vs Sea Salt

Samtidig kutte ned på natrium inntak er et sunt valg for folk flest, erstatte havsalt eller bordsalt med salt erstatning er ikke alltid trygt. Siden nyrene er ansvarlig for å fjerne overflødig kalium fra kroppen, kan personer med nyreproblemer ikke kunne trygt spise salterstatninger. Sjekk med legen din for å være sikker på at en kalium-basert erstatning er trygt. Zeratsky, skriving på Mayo Clinic nettsiden, anbefaler et daglig inntak av salt av 1500 til 2300 mg natrium per dag. Mens salterstatninger kan kutte ned på mengden av natrium du spiser, er det sunnere å kutte ned på saltforbruket i stedet for å prøve å erstatte natrium med en erstatning.