Digidexo.com

Fordelene ved Full Spectrum Lighting

Fordelene ved Full Spectrum Lighting


Hele spekteret, en type lys som spenner over hele lysspekteret, etterligner naturlig lys. Hele spekteret spenner fra ultrafiolett til indigo til rødt, som solens stråler. Når hele spekteret belysning er installert innendørs, det gir de samme fordelene som solen uten å produsere skadelige UV-stråler. Hele spekteret belysning har mange fordeler, spesielt på arbeidsplassen.

Reduserer trøtthet

Kroppen vår produserer et kjemikalie som kalles melatonin. Denne kjemiske signaler når det er på tide å gå i dvale og er utløst av mangel på lys. Når en person får lite sollys, kan de bli lei. Når folk bruker for mye tid på arbeidsplassen under fluorescerende lys, kan den samme effekten finner sted. Hele spekteret belysning bidrar til å øke energi og motvirke effektene av melatonin.

Treats Seasonal Affective Disorder

I løpet av vintermånedene, kan folk oppleve Seasonal Affective Disorder, eller SAD. Mangelen på naturlig lys påvirker deres stemninger og de blir sliten og deprimert. Å være utsatt for hele spekteret belysning i ca 30 minutter hver dag kan bekjempe disse følelsene, fordi det gir effekten av sollys. Noen leger anbefaler dette som en behandling for SAD.

Forbedrer Synet

Fluoriserende og lite lys kan ha skadelige effekter på synet. Folk klager over hodepine, problemer med å fokusere, og andre synsrelaterte problemer som et resultat av disse lysforhold. Siden det fungerer som naturlig lys, gjør fullt lysspekter se og fokusere på ting lettere på øynene. Det hjelper også å holde folk våken og fokusert på grunn av lysstyrken.

Produktivitetsøkning

Bedrifter som har endret sin lyskilde over til hele spekteret belysning merke betydelige økninger i deres produktivitet. Den tilsynelatende naturlig lyskilde oppfordrer folk til å jobbe og holde seg våken, så til gjengjeld var de mer produktive. Control Data, et selskap i Sunnyvale, California, gjort endringen til hele spekteret belysning og deres fortjeneste økte $ 225 000 i løpet av et år, ifølge Full Spectrum Solutions.