Digidexo.com

Hva er en Meter dose inhalator Med en Spacer?

Hva er en Meter dose inhalator Med en Spacer?


En oppmålt dose inhalator er en måte for å levere medikamenter inn i luftveiene i lungene. Et avstandsstykke er et lite rør-lignende enhet som er festet til MDI for å hjelpe til i levering av medisinen.

Indikasjoner

En MDI med spacer kan brukes når symptomer på astma eller emfysem, som tungpustethet, kortpustethet eller tetthet i brystet, forekomme. En MDI krever en resept fra en lege

Fordeler

En avstands gjør ved hjelp av en MDI enklere. Medisinen dispenseres inn i spacer før de blir inhalert. Dette bidrar til en pasient inhalerer fullstendig og får en høyere dose av medikament levert inn i lungene, i stedet for på baksiden av halsen.

Funksjoner

Annerledes spacer produserer kan ha litt ulike funksjoner. Men mange avstandsstykker bygget for å gjøre en plystrende lyd hvis inhalasjon er for fort. Inhalasjon av medisinen hjelper sakte det få deponert dypere ned i lungene.

Betraktninger

En MDI og spacer kan brukes med pasienter i alle aldre. Avstandsstykker er tilgjengelig med en maske festet for spedbarn og små barn. Masken er plassert over barnets nese og munn for bruk.

Advarsel

Bare ta den anbefalte eller foreskrevet antall drag når du bruker en MDI og spacer. Hvis mer enn en puff av medisinen er foreskrevet, vent et minutt mellom dragene.