Digidexo.com

Slik Spot gingivitt

Slik Spot gingivitt


Gingivitt er en bakteriell infeksjon i tannkjøttet, tilskyndet av plakk bygge opp, som spenner fra mild til alvorlig. Ofte er det forhindres eller kureres med en kombinasjon av godt hjem tannpleie og vanlige tannlege helsen. Likevel, noen mennesker utvikler tilstanden lettere. Mens diagnostisering av gingivitt krever undersøkelse av en tannlege, med følgende tips du kan bedre sted gingivitt symptomer og tegn tidlig.

Bruksanvisning

•  Undersøk fargen på tannkjøttet. Er de rød eller mer rødlig enn vanlig? Sunt tannkjøtt varierer i farge, men de fleste er rosa i hue. Rødmet tannkjøtt, inkludert rundt tannkjøttet, kan være en tidlig indikator på tannsykdom.

Merknad hvis tannkjøttet er hovne eller viker i noen områder. Hevelse kan være forårsaket av andre dental eller munnen infeksjoner, men svak tannkjøtt betennelse med rødhet og / eller endringer i tannkjøttet er et vanlig gingivitt symptom.

Spør en kjær hvis pusten er annerledes hvis du ikke allerede merke en endring selv. En av de fremste måter å få øye gingivitt er dårlig ånde og / eller en dårlig smak i munnen. Noen individer som røykere og sinus lider kan ha alvorlig tannkjøttbetennelse eller periodontal sykdom likevel være klar over sin dårlige ånde.

4. Se etter tegn på rosa eller rødhet i vasken eller på tannbørsten som du pusser tennene. Det kan være noen få flekker eller streker eller tydelig vises som blod. Hvis du oppdager gingivitt på egen hånd i form av blødende tannkjøtt, ta affære, men ikke bli skremt. Blødningen korrelerer ikke nødvendigvis med alvorlighetsgraden av den tannsykdom og mer alvorlige tannsykdommer kan blø sjelden, hvis i det hele tatt. Som med alle om tann symptom derimot, er en tannlegetime for snart.

Note hvis du har noen dental eller tyggegummi smerter, som kan svinge eller på annen måte være mild. Ofte gingivitt er mistenkt før betydelig smerte, men dersom de nevnte symptomene blir ignorert, kan smertene bli mer alvorlig og vedvarende. Dental smerte er et faresignal, og en som oftest trenger profesjonell oppmerksomhet.

Tenk på din generelle helse og dental vaner. Noen mennesker er mer utsatt for tannkjøttbetennelse enn andre og risikofaktorer inkluderer: senket immunitet (fra sykdom eller medisiner), mangel på tanntråd og regelmessige tenner cleanings, en historie av gingivitt og betydelig plakk.

Hint

  • Tilsynelatende friske mennesker med god tannhygiene kan utvikle gingivitt så det er ingenting å skamme seg over.
  • <br> Spot gingivitt symptomer tidlig og få vanlige tannlege checkups å unngå mer alvorlige komplikasjoner.
  • Unngå selvdiagnose; tips slik disse fungerer som forbruker informasjon. Rådfør deg med helsepersonell for medisinsk rådgivning, diagnose og behandling.