Digidexo.com

Integumentary utviklingen av fosteret

Integumentary utviklingen av fosteret


Bestående av huden og alle dens dermal lag, talg og sudoriferous kjertler, hår, negler og nerve reseptorer, er integumentary vårt system kroppens største organ system. Utviklingen av integumentary systemet begynner når en baby er fortsatt betraktet som et embryo. Under den andre trimester, når barnet er referert til som et foster, er utviklingen av integumentary systemet godt i gang og fortsetter frem til fødselen.

Funksjoner av Integumentary System

De viktigste funksjonene i integumentary system beskytter interne strukturer og organer og hindre oppføring av bakterier og organismer som forårsaker sykdom eller sykdom. Tenk deg hvor sårbare kroppene våre ville være uten skinn. Integumentary systemet produserer også vitamin D, hjelper til å kontrollere vår kroppstemperatur og beskytter oss mot solens sterke UV-stråler.

Hud og kjertler

Et foster begynner å utvikle svettekjertler på hendene og føttene rundt enden av den fjerde måned. Huden men går gjennom noen faser. Under den fjerde måneden, er fosteret hud gjennomsiktig, lys rosa, og dekket med mykt hår. Rundt den ende av den femte måned, vil huden bli dekket med languo - et hvitt, tynt hår som ofte forblir inntil noen dager etter fødselen. Ved slutten av den sjette måneden, utvikler fosterets hud vernix. Vernix er en voksaktig belegg som beskytter huden mens det er i livmoren. Tidlig i tredje trimester, er huden rød og rynkete og et lag av fett utvikler under. Gjennom tredje trimester, huden blir glatt og rosa.

Hår og negler

Nails begynne å vokse i et foster innen utgangen av tolvte uke. Før den niende måneden kommer, vil neglene dyrkes forbi tuppen av fingrene. Grovt hår begynner å vokse på fosteret under den femte måneden (languo vises tidligere). Dette er når håret vil være til stede på hodet og omfatter øyevipper og øyenbryn.

Nerve reseptorer

Nerve reseptorer utvikle gjennom hele svangerskapet og bør alle være fullt fungerende ved fødselen. Disse nerve reseptorer tillate barnet å "føle" forskjellige opplevelser. Dette inkluderer muligheten til å oppfatte ulike temperaturer, opplever smerte, eller føler morens ømme touch.

Skin Color

Integumentary systemet er også ansvarlig for utviklingen av kjemikalier som skaper pigmentering av huden, eller hudfarge. Mens fosteret utvikler disse kjemikaliene under tidligere uker, vil ikke fosteret ikke få sin sanne hudfarge til rundt syv og trettiende uke.