Digidexo.com

Siklende og språkutvikling

Babyer utvikle sine språkkunnskaper svært raskt i de første månedene og årene av livet. De har også sikle, noen ganger i det som kan virke haugevis. Foreldre og foresatte kan referere til noen enkle fakta for å avgjøre om deres barns språkutvikling og sikling er både sammen og normal.

Normalitet

Mengden som en baby drools er påvirket av flere faktorer, slik som evnen til å kontrollere musklene i munnen, tungen og ansikt. I de første månedene etter fødselen, disse musklene er svake. Inntil disse musklene er mer utviklet, babyer uunngåelig vil ha spytt kjøre ned sine chins. Derfor er noen siklende av babyer helt normalt og ikke en prediktor for vellykket eller mislykket språkutvikling.

Teething

Spedbarn ofte sikle mer når de er å kutte en tann, og selv i de måneder før kuttingen av tannen som den beveger seg oppover i tyggegummi. Dette er fordi de kan ha åpen munn for å unngå å trykke mot smertefulle tannkjøttet, tygge på fingrene til selv komfort eller prøve å justere sin tunge til å lindre følelser av uncomfortableness knyttet til den nye tann i munnen. Men nye tenner også gi rom for muligheten til å gjøre ulike språklyder. Alderen når babyer begynner å eksperimentere med stavelse høres er 6 måneder, som også er rundt den tiden da tennene begynner å komme inn. Det kan dermed se ut til at barnet har et problem med språket fordi siklende følger de nye ordene, men i virkeligheten babyen er siklende fordi det er ubehagelig, ikke fordi det er å ha et problem å kommunisere.

Tale Delay

Siklende i babyer tidvis kan signalisere et problem med oralmotorisk (munn muskel) funksjon. Noen ganger er disse dysfunksjoner knyttet til andre forhold som cerebral parese. Som følge av mangel på muskelkontroll, er at barnet ikke i stand til å holde væsken i munnen. De samme musklene som holder spytt i munnen også fungere i tale, så sikling kan være en indikasjon på at barnet ikke har muskelstyrke til å utvikle tale ferdigheter normalt. Imidlertid, dersom talen er forsinket, betyr dette på ingen måte at barnet ikke er i stand til å forstå språk. Babyer kan også forstå ord de ikke kan si.

Testing

Hvis barnet ditt ikke ser ut til å være å utvikle et ordforråd ved normal hastighet og er siklende i store mengder, er det godt å huske at noen barn er fullt i stand til taleproduksjon. De velger å ikke snakke i en tilstand som kalles selektiv mutisme. Du kan ha en profesjonell tale patolog teste barnet ditt til å avgjøre hvorvidt problemet er fysisk eller atferdsmessige.

Behandling

Hvis barnet ditt ikke har en fysisk tilstand som resulterer i siklende og bremset språkutvikling (f.eks leppespalte eller ganespalte), deretter barnets lege eller tale patolog kan hjelpe barnet ditt gjennom fysioterapi eller kirurgiske behandlinger som kan hjelpe. Hvis problemet er mer atferds, oppmuntre barnet til å snakke mer ved å snakke til dem ofte hjemme, lese og navngi stedene. Du kan håndtere den siklende ved å holde burp kluter hendig og ha babyen bære en smekke.