Digidexo.com

Fluid på hjernen av det ufødte barnet

Fluid på hjernen av det ufødte barnet


Et ufødt barn bør selvsagt ha en viss mengde væske som omgir hjernen, dette kalles cerebrospinalvæsken eller CSF. Denne væsken omgir hjernen og ryggmargen, og strømmer gjennom hjernens ventriklene.

Bakgrunn

Cerebrospinalvæske har mange funksjoner, inkludert demping hjernen, lindre trykk og balansere kjemikalier innenfor.

Hydrocephalus

For mye væske på babyens hjerne kalles hydrocephalus, som betyr "vann på hjernen." Når ventriklene i hjernen får for mye væske, det skaper hevelse, legger press på hjernen og muligens skade den.

Diagnose

Hydrocephalus kan diagnostiseres ved ultralyd. Hvis ikke kan diagnostisere med ultralyd, kan diagnosen bli bekreftet etter fødselen ved å teste gjennom en MR eller CAT scan.

Årsaker

Hydrocefalus kan forårsakes av en blokkering i hjernen som hindrer den naturlige strømningen av fluidet, problemer med babyens kropp absorberende fluidet eller kroppens overproduksjon av CSF.

Behandling

Hydrocephalus er ofte behandlet med kirurgi for å sette i en shunt for å hjelpe drenere overflødig væske. Medikamenter kan også bidra til å redusere mengden av væske som blir produsert. Kirurgi er også blitt gjennomført mens babyen fortsatt er i mors liv.