Digidexo.com

Brystet lunger i babyer

Brystet lunger er vanlig hos babyer. Det kan være frustrerende fordi du ikke kan gi barnet ditt noen over-the-counter medisiner, og det kan være vanskelig å fortelle om lunger er bare vanlig forkjølelse eller noe mer alvorlig.

Symptomer

En hoste er en av de vanligste symptomene på brystet lunger. En tørrhoste ikke produserer noen slim, mens en våt hoste gjør. Babyen kan også ha tungpustethet og nasal stuffiness sammen med brystet lunger. Hun kan spise dårlig og vis vanskeligheter eller anstrengt pust, som trenger øyeblikkelig legehjelp.

Årsaker

En av de vanligste causss av brystet lunger er forkjølet. Andre faktorer er forskjellige virus, slik som influensa.

Et annet virus som kan forårsake bryst lunger er respiratorisk syncytial virus (RSV), som kan være alvorlig hos yngre barn. RSV er et virus med symptomer som ligner på vanlig forkjølelse. Det kan være vanskeligere for yngre spedbarns immunforsvar til å bekjempe den av, noe som kan plassere dem på sykehuset. Det kan være vanskelig å avgjøre om barnet ditt har en forkjølelse, influensa eller RSV. Se legen din for en korrekt diagnose.

Babyen kan også ha falsk krupp. En baby med falsk krupp vil ha en repeterende hoste. Hans hoste vil høres som et barking tetning, som er forårsaket av svellingen av luftrøret. Mesteparten av tiden krupp er ikke ansett som alvorlige. Allergi er en annen mindre vanlig årsak til brystet lunger.

Når å se din lege

Hvis babyens symptomer ser ut til å forverres, gjøre en avtale for å se barnelege. Spedbarn yngre enn tre måneder gammel bør sees av en lege fordi lunger kan bli til en alvorlig sykdom. Ser du lege hvis barnet ditt ikke tisse så mange bleier som vanlig eller har en hoste som varer mer enn en uke. Hvis barnet nekter væsker, hoste opp blod eller har pustevansker, søk medisinsk hjelp umiddelbart.

Behandling

Noen måter å behandle brystet lunger inkluderer bruk av en kul-tåke luftfukter eller vaporizer. Både en fordamper og luftfukter gjør den samme jobben ved å legge fuktighet til luften for å lindre lunger. Den eneste forskjellen er at en kul-tåke luftfukter avgir kjølig fuktighet, og en fordamper avgir varm damp. Sørg for å rengjøre luftfukter eller vaporizer ofte for å hindre en oppbygging av mold. Hvis du bruker en vaporizer, plassere den utenfor rekkevidde for barnet fordi det kan føre til forbrenninger.

En annen måte å avlaste brystet lunger er å ta babyen inn på badet og lukket døren. Slå på en varm dusj. Som dampen fyller badet, klapp babyen fast på baksiden. Dette vil bidra til å løsne lunger i brystet. Et annet alternativ er å plassere en pute under babyens barneseng madrass hvor hun legger hodet. Sleeping oppreist kan bidra til å avlaste brystet lunger. Aldri plassere en pute på toppen av madrassen der babyen sover fordi hun kan ende opp under hodeputen og ute av stand til å puste.

Forebygging

Det er viktig å fortsette ammingen hvis du gjør det, så det kan gi antistoffer for å hjelpe bekjempe virus, for eksempel en forkjølelse. Prøv å holde babyen fra borte fra alle som er syke, spesielt hvis du har en nyfødt. Vask hendene før fôring eller omsorg for barnet ditt, og be andre om å gjøre det samme. Rengjør babyens leker og smokker ofte. Prøv å holde noen leker hendig i bleie bag som er trygg for babyen din til å sette i munnen hennes for å hindre henne fra å tygge på andre ting.