Digidexo.com

Tegn og symptomer på en Staph Infeksjon

Staph infeksjoner er forårsaket av Staphylococcus bakterier. For de fleste friske mennesker, er en staph infeksjon behandles ved å besøke en lege. Det finnes imidlertid tilfeller hvor en mer alvorlig reaksjon kan forekomme. Et eksempel er methicillin-resistent Staphylococcus aureus, eller MRSA. MRSA er en stamme av Staph som er resistent mot flere antibiotika, og kan være dødelig i alvorlige tilfeller. Den gode nyheten er at staph og MRSA er svært forebygges og behandling er tilgjengelig.

Årsaker

De bakterier som er ansvarlige for staph kan finnes på huden eller i nesen på omtrent en tredjedel av befolkningen. Bare fordi du har staph på huden din betyr ikke at du vil bli syk, men du er i stand til å spre bakterier til andre mennesker som kan bli smittet. Å være skadelig, staph bakterier som normalt ville ha til å gå inn i kroppen via et kutt eller sår. De med et sunt immunsystem kan se bare mindre symptomer. For de med et svekket immunforsvar, kan staph være alvorlig. Staph er en veldig spenstig bakterier. Det kan overleve tørking og ekstreme temperaturer.

Identifikasjon

Vanlige symptomer på staph infeksjon er små røde nupper som ser ut som kviser eller byller. Som tiden går, kan disse små humper bli smertefulle abscesser som kan kreve kirurgisk drenering. Du kan legge merke til huden i noen områder blir rød, hoven og smertefull. Du kan også utvikle en feber som kroppen din prøver å bekjempe infeksjonen. Mer alvorlige tegn på en staph infeksjon kan være brystsmerter, hoste, tretthet, hodepine, muskelsmerter og kortpustethet. Bakteriene kan invadere kroppen, som fører til infeksjoner i urinveiene, hjerte, lunger eller blodet. Hvis staph bakterier invadere blodet, kan du utvikle sepsis. En sepsis infeksjon kan føre til septisk sjokk og resultat i en livstruende episode av lavt blodtrykk.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for staph infeksjon spesielt peke på styrken av en pasients immunsystem. De med svakt immunforsvar kan utvikle en mer alvorlig infeksjon som fører til sykehusinnleggelse. Det er også risikofaktorer knyttet til MRSA, infeksjon resistente mot antibiotika som kan være dødelig. MRSA-infeksjoner er funnet i helsevesenet innstillinger og påvirke de som er eller har nylig blitt behandlet på et sykehus eller som har hatt operasjon. MRSA kan også bli funnet i samfunnet. Det kan påvirke de som spiller kontaktsport, dele atletisk utstyr eller bor i uhygieniske forhold. MRSA kan påvirke barn i større grad, som kroppene deres ikke har fullt utviklet immunforsvar, og de har ikke bygget opp antistoffer mot vanlige bakterier.

Forebygging

Praktisere god hygiene er den viktigste faktoren i å unngå staph infeksjoner. Vask hendene ofte og skrubbe hendene i minst 15 sekunder. Ikke del personlige gjenstander eller sportsutstyr som ikke er renset. Hold alle sår du kan ha dekket for å sikre bakterier ikke kommer inn i det som kan føre til staph.

Behandling

Behandling vil avhenge av alvorlighetsgraden av infeksjonen staph. Legen din vil trolig ta en vevsprøve eller sjekk nesesekreter etter tegn på bakterier. Hvis du har et sår som bare trenger drenering, kan legen være i stand til å gjøre det på kontoret hennes. For mer alvorlige staph infeksjoner, kan behandling inkluderer medisin som antibiotika eller intravenøs væske og medisiner, samt oksygen. I alvorlige tilfeller hvor nyresvikt oppstår, kan dialyse være nødvendig.