Digidexo.com

Tidlige symptomer på Lupus

Lupus er en sykdom hvor immunsystemet angriper friskt vev og blodlegemer ved et uhell. Som et resultat, kan dette angrepet forårsake mye skade på leddene, blodkar, hud og organer. Det er mulig for alle å få lupus, men det er langt mer vanlig hos kvinner. Det er også mer vanlig i amerikanske indianere, spanske, svarte og asiatiske kvinner. Det finnes flere forskjellige tidlige symptomer og tegn på lupus som kan hjelpe folk i å vite hvorvidt de har denne sykdommen.

Tidlige symptomer

Før noen mennesker selv har mistanke om at de har lupus, kan de begynne å legge merke til at de føler seg ekstremt sliten og trøtt hele tiden. Dessuten kan folk begynne å utforske de har utslett på kroppen på steder der de aldri hatt utslett før. Nyre problemer kan begynne oppstår. Imidlertid er det mest talende tidlig lupus tegn ekstrem tretthet, og en trøtthet så sterk at noen mennesker har en hard tid å ta del i deres typiske daglige rutiner.

Hudutslett

Som utslett er en annen viktig tidlig symptom på lupus, er det en god idé å være i stand til å vite hva slags utslett betegne lupus. Vanligvis vil personer med lupus begynner å merke at de har en sommerfugl utslett langs kinnene og nesen. Lip sår, munnsår, huden sår og røde flekker på armene kanskje også begynner å poppe opp. Utslett er generelt hevet og lilla eller rødt,

Muskel og leddsmerter

Muskel og leddsmerter er også vanlig så tidlig lupus symptomer. Extreme felles eller muskel smerter er ofte det første symptomet folk flest legger merke til for lupus, og opptil 75% av lupus lider oppleve det. Hevelse, kan rødhet og selv følelser av varme oppstå sammen med felles og muskelsmerter. Vanligvis vil disse smerter skjer først i morgen. Smerter oppstår vanligvis på begge sider av kroppen og ofte i albuer, håndledd, ankler, knær og leddene i hendene.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen er også en mulig tidlig symptom på lupus. Med Raynauds fenomen, folk kan oppleve en tilstand som forstyrrer de små fartøy som distribuerer blod til huden. I de tilfeller av blodmangel, når det er kaldt, vil huden bli til en hvit eller blå farge. Opplevelser av følelsen tingly eller nummen kan også følge.

Andre tidlige tegn på Lupus

Noen andre vanlige tidlige tegn på lupus er vekttap, hårtap, hovne lymfekjertler, lysfølsomhet (dette kan føre til utslett å blusse opp og bli verre), nervesystemet problemer (angst, depresjon og hodepine), hjerteproblemer (for eksempel som plutselige hjerte smerter som er en betennelse i hjertesekken), vaskulitt og feber.