Digidexo.com

Behandling for flåttbitt hos barn

Flått er små, parasittiske insekter som festes til huden. De to primære typer flått er hjort flått, som er omtrent på størrelse med en valmue eller eplekjerne, og tre eller hund flått, som er omtrent på størrelse med en vannmelon frø.

Symptomer

Ifølge Dr. Barton D. Schmitt av Seattle Barnas Healthcare System, flåttbitt hos barn er vanligvis smertefri og ikke forårsake irritasjon eller kløe. Flåttbitt kan gå ubemerket hen i noen dager før flåtten har blitt hoven fra fôring på blod. Flått har en tendens til å falle av etter tre til seks dager med fôring på blod.

Fjerne en Tick

Bruk pinsett til å ta tak i flåtten så nær huden som mulig og dra oppover uten å vri eller knuse flåtten. Små flått må kanskje fjernes ved å skrape et kredittkort kant eller med fingerneglen.

Behandling

Når flåtten er fjernet, bruke rubbing alkohol for å rense flåttbitt. Hvis hodet er fortsatt intakt, bruke en steril nål til å trekke hodet ut. Kontakt barnelege hvis du ikke klarer å fjerne hodet helt. Bruk antibiotisk salve krem ​​for å behandle bit og forhindre infeksjon.

Misforståelse

Dr. Schmitt advarer foreldre til ikke å behandle flått som er festet til et barn ved å dekke den med neglelakk eller vaselin, som ikke vil tvinge flåtten til å slippe taket i huden. Han sier også at kalde og / eller varme gjenstander plassert på haken for fjerning er også ineffektiv.

Advarsel

Deer flåttbitt kan overføre Lyme sykdom og tre eller hundeflåttbitt kan overføre Colorado tick feber og Rocky Mountain flekket feber. Dr. Schmitt sier at det er bare en 1,4 prosent sjanse for å utvikle borreliose fra en hjort flåttbitt i en høy-risiko området. Han sier videre at de fleste flåttbitt er ufarlige og spredning av sykdom fra flåttbitt hos barn er sjelden.