Digidexo.com

Tegn og symptomer på nyre plager

Nyrene er to organer formet som bønner, og er plassert på hver side av ryggraden. Funksjonen av nyrene er å filtrere blodet. Nyrene bidra til å fjerne potensielt skadelige avfall fra blodet ved å føre dem ut gjennom urinen. Nyrene også bidra til å regulere forskjellige substanser i kroppen og hjelpe kroppen til å opprettholde riktige nivåer av vann.

Polycystisk nyresykdom

En type nyre sykdom er polycystisk nyresykdom. Denne tilstanden oppstår når cyster utvikle seg i nyrene. Polycystisk nyresykdom kan føre til hypertensjon og nyresvikt. Symptomer på polycystisk nyresykdom kan omfatte mage, rygg eller side smerte. Abdominal hevelse kan forekomme. Nyrestein kan utvikle så vel. Vannlating kan forekomme oftere og blod kan være til stede i urin. Nyre infeksjoner kan oppstå regelmessig.

Nyrekreft

Nyrecellekarsinom er nyrekreft. Ifølge Mayo Clinic, er om lag 51 000 personer diagnostisert med nyrekreft hvert år. I de tidlige stadiene, nyrekreft vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. I løpet av de senere stadier, kan følgende symptomer oppstå: vedvarende ryggsmerter, blod i urinen, feber og tretthet. Kirurgi er oftest nødvendig å behandle fjerne de berørte deler av nyren.

Nyresvikt

Nyresvikt er en sykdom som oppstår når nyre langsomt mister sin evne til å filtrere blodet. Nyresvikt ofte forekommer som et resultat av høyt blodtrykk eller diabetes. Symptomer på nyresvikt vanligvis ikke skje før en person har mistet 25 prosent av sin nyrefunksjon. Nyresvikt kan føre til at urinen til å være mørk, og det kan føre til en nedgang i urinmengde. Det kan også blodig avføring. Også enkeltpersoner opplever nyresvikt kan ha høyt blodtrykk, anemi, kvalme, oppkast, dårlig appetitt, slapphet, tretthet, hyppig hodepine, muskelkramper og søvnproblemer. Smerte kan bli følt langs siden eller i midten eller i nedre del av ryggen. Huden kan synes å være gulaktig og huden kan være kontinuerlig kløende.

Nyre infeksjon

En nyre infeksjon oppstår når en urinveisinfeksjon reiser opp til nyrene. Nyre infeksjoner krever antibiotikabehandling for å hindre skader og komplikasjoner. Symptomer på en nyre infeksjon inkluderer økt vannlating, smertefull vannlating og urin som vises overskyet og har en sterk lukt. Urinen kan også inneholde blod eller puss. Noen ganger enkeltpersoner kan også være ute av stand til å urinere. Andre symptomer er ubehag i magen, ryggsmerter, side smerter og feber. Alvorlige nyre infeksjoner kan også føre til frysninger, natt svette episoder, kvalme, oppkast, tretthet og forvirring.

Nyrestein

Nyrestein oppstå når mineraler som kalsium og syresalter krystalliserer inne i nyrene stedet for å bli utskilt i urinen. Nyrestein forårsake intens smerte som vanligvis begynner på siden av legemet, eller i området av ryggen under ribbene. Smerten kan også bli følt i nedre mage-og lysken. Andre symptomer er blodig eller skyet urin. Dessuten kan urinen lukter foul. Økt vannlating kan også forekomme. Nyrestein kan også føre til kvalme, oppkast og feber. Selv om nyrestein er smertefulle, de vanligvis ikke skape noen problemer og er stort sett behandlet med smertestillende medikamenter.