Digidexo.com

Tegn på vitamin toksisitet hos barn

Den viktigste jobben av en forelder er å beskytte og pleie barn slik at de vokse til å bli sterke, sunne voksne. Og en del av at pleie er å sikre at deres dietter er fylt med alle frukt, grønnsaker og protein som gjør en kropp sunn. I tillegg, vil 30 prosent av amerikanerne inkluderer vitaminer som en del av deres barns daglige diett. Men noen ganger kan barn få for mye av en god ting, noe som resulterer i vitamin toksisitet.

Kjenne Signs

De fleste barne vitamin merkevarer inkluderer A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, niacin og folinsyre for optimal helse. Og mange av disse dosene er på eller over 100 prosent av anbefalt daglig dose (RDA) for barn i varierende aldersgrupper. Barn megadosing vitaminer er aldri anbefalt og de fleste vitamin toksisitet tilfellene er forårsaket av utilsiktet overdose. Kjenne tegn kan redusere risikoen for langsiktige effekter senere.

Vitamin A

Brukt for sin verdifull rolle i å opprettholde godt syn og klar hud, vitamin A, et fettløselig vitamin, kan forårsake oppkast, tretthet, forstoppelse, skjelettsmerter, hodepine og opphopning av vann på hjernen (hydrocephalus) når det tas i megadoses. Det kan også gi pigmentering på håndflatene og fotsålene en gulaktig farge, pluss forårsake ujevn, tørr hud og sprøtt hår og negler.

B-vitaminer

B-vitaminer (B1, B2, B6, B12, niacin, folinsyre, biotin og pantotensyre) er viktig for å opprettholde forbrenningen, sunne energinivå og oksygennivået, røde blodceller. Tatt i høyere enn normale doser kan for mye folat resultere i nyreskade. For mye B12 kan føre til gangvansker og prikking i ben og føtter, og et overskudd av niacin kan forårsake rødme i huden, kvalme, diaré og leverskader.

Vitamin C

Vitamin C er verdifull for vevsvekst i hele kroppen. Antioksidanter i vitamin C er spioneringen for å hjelpe forebygge kreft, hjerteproblemer og leddgikt. Megadoses av vitamin C kan føre til kvalme, diaré, gingivitt, tørr hud, lett blåmerker og kan gjøre urinen altfor syrlig. I tillegg kan for mye vitamin C forårsake smertefulle, hovne ledd, manglende evne til å bekjempe infeksjoner og neseblod.

Vitamin D

Mens denne fettløselig vitamin bidrar til å bygge sunne bein, tatt ved høye doser, kan Vitamin D produsere kvalme, oppkast, leddsmerter og en kriblende følelse i munnen. Og toksiske doser over lang tid kan føre til irreversible skader på hjerte, lunger og nyrer.

Vitamin E.

Vitamin E regnes som den hver vitamin på grunn av sine mange fordeler. Det opprettholder mange kroppens vev, inkludert hud, øyne, lever og lunger, og er kritisk i dannelsen av røde blodceller. Men når de er tatt på feil måte, kan vitamin E forårsake hodepine, tretthet, dobbelt syn, diaré, og kan faktisk påvirke opptaket av andre fettløselige vitaminer og langsiktig kan hemme opptaket av andre viktige vitaminer.