Digidexo.com

Hva næringsstoffer er nødvendig i et sunt kosthold for barn?

Hva næringsstoffer er nødvendig i et sunt kosthold for barn?

God ernæring er spesielt viktig for barn fordi de fortsatt vokser og utvikler seg, og kroppene deres trenger næringsstoffer for å støtte denne utviklingen. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, fører et godt kosthold til friske bein, hud og energinivå. Sunne matvaner kan redusere barnets risiko for tannproblemer, spiseforstyrrelser, forstoppelse, underernæring, anemi, fedme og diabetes. Barn trenger seks grupper av næringsstoffer for optimal helse.

Protein

Ifølge kidshealth.org, barn trenger protein for å bygge, vedlikeholde og erstatte kroppens vev og for å støtte immunforsvaret. Protein bidrar også kroppen for å gjøre hemoglobin, som er den delen av røde blodceller som leverer oksygen til alle vev og organer. Protein finnes i kjøtt, fjærfe, fisk, egg, meieriprodukter, nøtter og belgfrukter. Barn bør spise ca 1 gram protein for hver 2 pounds av kroppsvekt.

Kalsium

I tillegg til å bygge sterke bein, hjelper kalsium også med muskel sammentrekning, riktig funksjon av nervesystemet, frigjøring av hormoner, og sunn celle funksjon. De beste kildene til kalsium er meieriprodukter, som melk, ost, yoghurt og iskrem. Ifølge kidshealth.org, bør barn mellom 1 og 3 blir i det minste 500 milligram av kalsium per dag. Fra alderen 4 til 8, barna trenger 800 milligram daglig; 9-18, barna trenger 1300 milligram per dag.

Fiber

Kidshealth.org rapporterer at fiber er et essensielt næringsstoff for barna fordi det hjelper fordøyelsen, hindrer forstoppelse, senker det dårlige kolesterolet, og kan forhindre at enkelte gut kreft. Fiber fraråder også overspising fordi det er mer mettende enn enkle karbohydrater. Gode ​​kilder til fiber er hele korn, epler, erter, belgfrukter og bær. For å finne ut hvor mange gram fiber barnet ditt bør spise hver dag, legger 5 til hans alder (for eksempel en 10-åring bør spise 15 gram fiber om dagen).

Iron

Ifølge kidshealth.org, jern er avgjørende for kroppen fordi det gjør også hemoglobin. Jern kan finnes i kjøtt, fjærfe, fisk, egg, og mange forsterkede frokostblandinger. Babyer fra 7 til 12 måneder skal konsumere 11 milligram jern per dag, barn fra 1 til 12 trenger rundt 10 milligram per dag, ungdoms gutter trenger 11 milligram per dag, og ungdoms jenter trenger 15 milligram per dag. Barn som er involvert i friidrett trenger ofte ekstra jern.

Vitaminer

Ifølge kidshealth.org, er det flere vitaminer som bør inkluderes i alle barns kosthold. Vitamin A er nødvendig for godt syn og sunn hud, og det kan bli funnet i gulrøtter, squash, og bladgrønnsaker. Vitamin C bidrar til å bygge og vedlikeholde bindevev, helbrede sår og bekjempe infeksjoner. Sitrusfrukter har mer vitamin C enn noen annen mat. B-vitaminer (inkludert B1, B2, B6, B12, niacin og folinsyre) støtte i dannelsen av røde blodceller og hjelper kroppen forbrenne maten å frigjøre energi når barna trenger det. Kilder til B-vitaminer inneholder hele korn, kjøtt, egg og grønne grønnsaker. Vitamin D bygger sterke bein og tenner og hjelper kroppen absorbere kalsium, og det kan bli funnet i befestede melk, fisk, og eggeplommer. For å opprettholde vev i øynene, lever og hud og beskytte lungene, inkluderer vitamin E i familiens kosthold. Kilder inkluderer hele korn, bladgrønnsaker, og eggeplommer. Til slutt, er vitamin K er nødvendig for blodpropp når barn opprettholde skader, og det kan bli funnet i grønne grønnsaker, meieriprodukter, og brokkoli.

Andre Minerals

Kidshealth.org rapporterer at det er flere mineraler som er viktige for din lille ens kosthold. Magnesium hjelper muskler og nerver fungerer som de skal, motvirker i hjerterytmen, og holder skjelettet sterkt. Kilder til magnesium inkluderer hele korn, poteter og sjokolade (ja, sjokolade!). Fosfor, noe som er viktig for friske bein og tenner og er nødvendig av hver eneste celle i kroppen til å fungere normalt, er funnet i meieriprodukter, kjøtt og fisk. Kalium bidrar muskler og nerver funksjon på riktig måte og opprettholder den riktige balanse av vann i blod og vev. Bananer, brokkoli og potet skins er rikelig i kalium. Endelig kan sink hjelpemidler i normal vekst og utvikling, immunitet, og sårtilheling, og du finner den i rødt kjøtt, fjærkre, sjømat, og hele korn.