Digidexo.com

Forhold forårsaket av Feil på binyrene

Om

Binyrene ligger like over nyrene. Binyrene produserer tre hormoner ansvarlig for å regulere metabolske prosesser --- som blod sukker --- i kroppen. Binyrene regulerer også inflammasjon, salt og vann-nivåer, stress, pubertet og kjønnshormoner i kroppen. Binyrene funksjonsfeil kan føre til symptomer som tretthet, muskelsvakhet, tap av sexlyst, ansikts hårvekst hos kvinner, høyt blodsukker, høyt blodtrykk, overvekt og depresjon. Ifølge National endokrine og metabolske sykdommer Information Service, andre forhold har mange av de samme tegnene som adrenal feil, så det er viktig å diskutere symptomer med legen din for å finne ut om adrenal feil er relatert til din sykdom.

Cushings syndrom

Cushings syndrom oppstår når kroppen har vært utsatt for høye nivåer av hormonet kortisol. Kortisol er produsert og utgitt av binyrene til å regulere sunt blodtrykk nivåer; redusere betennelse; balansere insulin; og forbrenne proteiner, karbohydrater og fett i kroppen. Folk tar medisiner som inneholder en kjemisk steroid form av kortisol har en høyere risiko for å utvikle Cushings syndrom. Steroid medisiner som de som er tatt for astma, leddgikt, lupus og betennelse kan påvirke binyrene funksjon. Hypofysen i hjernen er ansvarlig for å fortelle binyrene når du skal slippe kortisol. Ifølge National endokrine og metabolske sykdommer Information Service, er 70 prosent av Cushings syndrom tilfeller forårsaket av svulster på hypofysen. Svulsten forårsaker hypofysen til å fortelle binyrene til å produsere for mye kortisol. Cushings syndrom rammer kvinner fem ganger oftere enn menn. Behandling kan være alt fra kirurgi for å fjerne svulster i hypofysen, forskrivning kortisolhemmende medikamenter eller helt fjerne binyrene.

Medfødt binyrebarkhyperplasi

Medfødt adrenal hyperplasi (CAH) er en genetisk tilstand som rammer både menn og kvinner. CAH interfers med normal vekst og utvikling hos barn. CAH forårsaker binyrene til over produsere noen hormoner og under produsere andre. For eksempel produksjon av testosteron --- en viktig hormon i seksuell utvikling --- er forhøyet. CAH kan være tilstede ved fødselen eller utvikle i puberteten. For mye testosteron forårsaker unormale kvinnelige kjønnsorgan, vekttap, dehydrering og oppkast hos spedbarn. Hos ungdom symptomer inkluderer svært tidlig pubertet, alvorlig akne, kvalme, tretthet, lavt blodtrykk, høyt kolesterol, fedme og svakt immunsystem respons. Jenter med CAH kan oppleve uregelmessig eller fraværende menstruasjon, infertilitet, og overskytende ansikts-og kroppshår. CAH behandles med hormon erstatning eller hemmer narkotika. Ifølge Mayo Clinic, kan mange barn med medfødt adrenal hyperplasia kunne styre tilstanden ved å forbli på sine medisiner på ubestemt tid. De vokser opp til å lede sunt liv med en normal levealder.

Svulster i hypofysen

Svulster i hypofysen er godartet, eller noncancerous, svulster i hypofysen som skiller ut ekstra hormoner forårsaker binyrene ikke virker lenger. Høye nivåer av kortisol kan være et tegn på en hypofyse svulst. Symptomer på høyt kortisolnivå inkluderer skjør og tynn hud; hud som lett får blåmerker og helbreder dårlig; lilla eller rosa strekkmerker på magen, lår, rumpe, armer og bryst; og ryggsmerter fra bøying, løfting eller står opp. Ifølge National endokrine og metabolske sykdommer Information Service, er den mest brukte behandlingen kirurgisk fjerning av svulsten. Hvis operasjonen mislykkes eller ikke er et alternativ, er strålebehandling en annen mulig behandling.