Digidexo.com

Tegn og symptomer på Svake Nyrene

Tegn og symptomer på Svake Nyrene


Tilstanden kalles svake nyrer (en eufemisme for kronisk nyresykdom) er treg, kontinuerlig fremgang for nyreskade. En av grunnene til at svake nyrer er en slik bekymring er at de viser ofte lite eller ingen symptomer tidlig. Når symptomene begynner å vise, er det viktig å fange dem for å unngå ytterligere skade på nyre-eller til og med total nyresvikt.

Hypertensjon

Blodtrykket er svært viktig for nyre helse. Nyrene bruke blodtrykk som et verktøy for å filtrere urenheter fra blodet. De er også viktige sunt blodtrykk ved å frigjøre hormoner. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er en stor rød flagg når det kommer til nyreskade. Dette skyldes at hypertensjon kan begge være forårsaket av svake nyrer eller føre til svake nyrene i en ellers frisk person. I mange tilfeller er hypertensjon den første og bare tegn på svak nyrer.

Uremia

Uremia er den høye konsentrasjonen av urea i blod. Urea er et avfall som produseres når proteiner brytes ned. Normalt vil nyrene fjerne urea fra blodet og bruke den til å lage urin, skiller ut det fra kroppen. Når nyrene er svake, kan de ikke være i stand til å filtrere nok urea ut av blodet og urea begynner å bygge opp. Urea er giftig, og overskytende urea kan føre til at hjernen og hjertet til å slå.

Væskeretensjon

Et annet tegn på svak nyrer er væskeretensjon. Også kalt ødem, væskeretensjon er opphoping av væske i unormale områder av kroppen, som ekstremiteter. Sterke, friske nyrer fjerne overflødig vann fra blodet og bruke den til å lage urin. Når vannet ikke er fjernet, finner det andre steder å gå, som anklene eller fingrene. I noen tilfeller kan svake nyrer også føre til ødem i ansiktet.

Anemi

Anemi betyr at det er en lav forekomst av oksygen i blodet. Oksygen er nødvendig av hver eneste celle i kroppen din for selv de mest grunnleggende fungerende evner. Røde blodlegemer transporterer oksygen til alle deler av kroppen din ved hjelp av sirkulasjonssystemet. Friske nyrer frigi hormoner som utløser produksjonen av røde blodlegemer. Svake nyrene ikke slipper nok eller noe av det hormon, forårsaker et lavt antall røde blodlegemer. Den resulterende anemi kan gjøre at du føler ukarakteristisk svak eller sliten.

Hematuria

Hematuria er tilstedeværelsen av blod i urinen. Svake nyrer har problemer med å filtrere urenheter og overflødig vann fra blodet samtidig som proteiner og næringsstoffer til å forbli. Hvis nyrene er svake, kan blod passere gjennom filtreringssystem, blande med urinen. Faktisk, kan eventuelle endringer i urinen være et tegn på svake nyrer. Det inkluderer mørk, grumsete eller spesielt stinkende urin.