Digidexo.com

Matvarer for å unngå at forverre leddgikt

Artritt er en sykdom av inflammasjon i leddene. Kroppens immunsystem spark i overdrive, og du sitter igjen med røde, hovne og vonde ledd. Etter å ha artritt betyr at betennelsen kommer, og det forblir. Den mest effektive måten å behandle leddgikt er med noe som bekjemper betennelser. Dette omfatter en anti-inflammatorisk diett som utelukker matvarer som forverrer symptomene på artritt.

Overvekt

Å være overvektig setter overflødig stress på leddene. Det øker også risikoen for slitasje på de svakere delene av kroppen din. Kropps fett er ikke en inert masse. Det er metabolsk aktiv, noe som betyr at den kan produsere hormoner og kjemikalier. Denne produksjonen kan forverre leddgikt. Unngåelse av overflødige kalorier og tap av ekstra vekt bidrar til å senke betennelse i kroppen og redusere symptomer på leddgikt.

Mettet fett

Mettet fett er en matkilde som forverrer leddgikt. Dette fettet som normalt finnes i animalske produkter. Disse inkluderer biff, svinekjøtt, fjærfe hud, iskrem, smør, helmelk, ost, bacon, Bologna, salami, pepperoni og biff pølse. Mettet fett er også funnet i palmeolje og palmekjerneolje. Dette er ingredienser som er lagt til visse matvarer. Sjekk ernæring etikettene på kjeks, cookies, nondairy creamers og pakket bakevarer for fett.

Trans fett

Trans fett er menneskeskapte fett som var utformet for å gi bakevarer ekstra liv på butikkhyllene. Det er en vegetabilsk olje med hydrogen molekyler tvunget inn i sin make-up. Det viser i utgangspunktet flytende olje til en solid. Dette er farlig for det menneskelige legeme og en hovedårsaken inflammasjon i kroppen. Mat etiketter er nå pålagt å liste transfett.

Omega-6 Flerumettet fett

Det er to typer av flerumettet fett. Den ene er omega-3, som er den gode typen av fett. Dette er den olje som finnes i fisk. Omega-6 er ansett som en dårlig type fett. I høye doser gjør det leddgikt verre. Omega-6 finnes i majones, maisolje, bomullsfrøolje, safflower, soyaolje og solsikkeolje.

Karbohydrater

Visse karbohydrater øker cytokiner og andre inflammatoriske-forbindelsen produksjon. Disse matvarene er sukkerholdige produkter, white-mel bakevarer, hvit ris, brød, kjeks og andre raffinerte karbohydrater. Det er best å begrense inntaket av disse matvarer. Høyt forbruk av disse matvarene øker leddgikt smerte.