Digidexo.com

Øyefarge Endre opplysninger

Øyefarge Endre opplysninger


Øyenfarge hos mennesker generelt utvikler i en alder av 3. Selv om vi kan legge merke til små variasjoner i vår øyenfarge avhengig av vår emosjonelle tilstand, eller hva vi slitasje, vår øyenfarge er generelt den samme gjennom hele livet. Hvis øyenfarge endres - for eksempel blå øyne utviklings en brun ring, eller brune øyne snu gul - kan det være et symptom på en utvikling av helsetilstand som krever legehjelp.

Babies 'Endre Øyefarge

Mange hvite babyer er født med nøytral grå eller lys blå øyenfarge som kan endre eller mørkere som øynene blir utsatt for sollys. Melanin, det sammensatte som forårsaker pigmentering av øyne, hår og hud, utvikler til den når et platå. Babyer født med blå øyne kan ende opp med grønt, hassel, brun eller fiolett øyne etter alder 3. Babyer med mørkere hudfarge er generelt født med mørke øyne som vil bo på den måten.

Heterokromi

En sjelden genetisk abnormitet kan føre til at noen babyer å bli født med to forskjellige fargede øyne - en tilstand som kalles heterokromi - som kan indikere en underliggende helseproblem som Horner syndrom. Hvis Heterokromi utvikler seg i en voksen, betyr det ofte det er noen underliggende sykdomsprosess på jobb, og det er viktig å ha en synsundersøkelse for å finne årsaken.

Horner syndrom

Babyer født med Heterokromi kan ha Horner syndrom. Denne tilstanden, som kan utvikle seg til enhver tid, er et resultat av skade på sympatiske nerver som styrer øyne og ansikt. Vanlige tegn blir hengende øyelokk (ptosis), reduseres størrelsen på det berørte pupillen (svart hull i midten av øyet), redusert svetting på den berørte side av ansiktet, og, i noen tilfeller, Heterokromi. Det finnes ingen spesifikk behandling for Horner syndrom, men legene vil ønske å finne den underliggende årsaken, for eksempel ryggmargsskade, og behandle det.

Fuchs 'Heterochromic Uveitis

En årsak Heterokromi er Fuchs 'heterochromic uveitt (FHU), også kalt Fuchs' heterochromic iridosyklitt. Endringen i øyefargen vanligvis påvirker en, men kan påvirke begge øyne. Øyet fargeendring kan være det første tegn på at noe er galt. Andre symptomer inkluderer redusert eller tåkesyn og flytende flekker i synsfeltet. Hvis du er diagnostisert med FHU, er det viktig å ha rutinemessige øyeundersøkelser fordi grå stær eller grønn stær kan utvikle og krever medisinsk eller kirurgisk inngrep.

Pigment Glaukom

Vanlig i hvite menn i 30-årene eller 40-årene, kan pigmentglaukom skje med hvem som helst. Det innebærer partikler av pigment bryte ut på baksiden av iris og tilstopping øyets naturlige dreneringssystem. Dette kan legge press på innsiden av øyet og forårsake smerte og synstap.